След като изпил само едно хапче виагра мъжът получава болезнена ерекция, а лечението довело до еректилна дисфункция.

Хапче виагра направи млад мъж импотентен

На 17 юни 2019 г. 26-годишният електротехник от британско графство приема, по негови твърдения, само една таблетка Виагра. Това не е първият случай, когато младият мъж пие този препарат, но преди не е имал никакви проблеми.

Този път ерекцията на младия мъж обаче не спада и става много болезнена. Спешно го приемат в болница, където поставят диагноза приапизъм – нарушение на нормалната циркулация на кръв в половия член.

Според Синд, лекарите 3 дни се опитвали с различни методи да постигнат възстановяване на кръвообращението в пениса, но безуспешно.

Тогава е решено да се прибегне до хирургична интервенция, при която кръвта се отвежда с помощта на шънт, поставен между еректиралите кавернозни тела и главата на половия член.

Приапизъм, последван от еректилна дисфункция

След операцията ерекцията на младежа отминава от себе си, пенисът се връща в нормалното си състояние. Интервенцията обаче била неуспешна, стигнало се до тежко увреждане на кръвоносните съдове, на нервните окончания на половия член и води до множество негативни последствия.

Наложило се обрязване, главата на пениса на младия мъж губи чувствителност, няма ерекция, и не може да стигне до оргазъм, получава пенилна фиброза.

Преходът от нормален сексуален живот до пълна липса на интимна близост – младият мъж определя си като просто убийствено, и това неблагоприятно се отразява на взаимоотношенията с противоположния пол.

Младият мъж сега трябва да живее с тази тъмна тайна, от която много се срамува. Събира пари за лечение в клиники в Белгия и в Германия, където се надява, че ще е възможно да му направят операция за реконструкция на увредените съдове, нерви и тъкани на половия член.

За млади мъже е абсолютно противопоказно приемането на Виагра, по какъвто и да повод. Повечето го правят, тъй като са без постоянна партньорка, за да направят добро впечатление в леглото.

Обикновено първата интимна близост за мъжете с нова половинка е доста притеснителна, и това ги подтиква да пият ненужни стимуланти.