Лицето с безброй мимически бръчки, често става повод за стрес, формиране на комплекси, неувереност в себе си.

Иска ни се, колкото се може по-дълго да останем свежи и привлекателни – това е естествено желание. Благодарение на съвременната индустрия за разкрасяване кожата може да бъде свежа и еластична, но грижата за нея изисква комплексен подход.

Разкрасителните подмладяващи процедури премахват бръчките, стягат кожата

Стегната кожа – процедурата Photorefractional

Процедурата е известна и като фракционно подмладяване, дава забележим резултат още след първия сеанс.

Принципът се състои в това, че кожата се подлага на микровъздействие, в резултат на което се образува колаген и ново епидермално покритие.

Процедурата се извършва с помощта на лазер, който прониква на голяма дълбочина, но кожата се възстановява доста бързо. Лицето не е единствена част на тялото, на която се извършва манипулация.

Ефектът от процедурата е добър. Лицето изглежда свежо, изчезват малките и дълбоки бръчки, стрии, пигментация, кръгове под очите.

Кожата става по-плътна, активизира се кръвообращението, усилва се образуването на колаген и еластин, необходимите за поддържане на младостта и еластичността на кожата.

Кожата на лицето се възстановява в рамките на 10-15 дни, в зависимост от типа и от особеностите на организма.

Първите 2 седмици след сеанса е необходимо да се избегне престоят под преките слънчеви лъчи и задължително да се използва защитен крем.

Необходимо е да не се посещават басейни, сауни, да не се къпем в морска вода. Лицето трябва да се овлажнява със средства, за които ще ви посъветва козметик. Те ускоряват процеса на възстановяване.

Противопоказна е манипулацията за хората, които страдат от обостряне на невродермит и псориазис, възпаление в зоната на лазерната обработка. Не може да се извършва при остри инфекциозни заболявания, новообразувания в зоната на обработка, нарушена съсирваемост на кръвта, а също и при бременност.

Гладка кожа на лицето с ботокс

Бръчките напомнят за възрастта и ни развалят настроението. Препаратът задържа мускулите в статично положение, докато времето на неговото действие не изтече. Мускулът се фиксира и така се предотвратява образуването на нова вдлъбнатина. Ботокс инжекциите се използват както с лечебни, така и с козметични цели вече повече от 30 години.

Ботоксът е проверен и надежден способ за справяне с признаците на стареене на кожата. Ефектът от процедурата се забелязва незабавно – заглаждат се бръчките, както малките, така и по-дълбоките.

Ботоксът е и с лечебно предназначение. Използва се при детска церебрална парализа, крива шия, вродена или придобита асиметрия на лицето.

Въвежда се в слабините и в подмишниците, за да се преустанови излишното отделяне на пот.

Противопоказна е процедурата за хора преди 35 години и след 60 години, които имат каквито и да е инфекциозни заболявания, нарушава се съсирваемостта на кръвта, всевъзможни новообразувания, болести на вътрешните органи. Не се провежда при кърмене.

Красиво лице с инжекции филъри

Филърите се инжектират подкожно, за да се добави обем на устните, да се придаде необходимата форма на носа, бузите и скулите и да се избави кожата на лицето от бръчки.

Това не е пластична операция, затова не се извършва хирургична интервенция.

След процедурата лицето ще бъде по-гладко, ще изчезнат мимическите бръчки, гънките по челото и по шията.

Моделира се специална брадичка с помощта на филърите. Но са възможни и странични ефекти – зачервяване, отоци, синини. В рамките на 2-3 дни те трябва да изчезнат в противен случай трябва да се обърнем към специалист.

В първите дни не трябва да пипаме лицето с ръце, да използваме агресивни средства за миене, да правим масаж на кожата на лицето и на шията.

Не трябва да се излагаме под преките слънчеви лъчи, да посещаваме спортна зала, сауна, басейн.

ClearLift – процедура, която набира популярност

Извършва с помощта на лазерни технологии, но за разлика, от другите процедури, лъчите са с кратък импулс и лесно преминават през повърхностното епидермално покритие.

Изгарят се микроскопичните рани в дълбокия слой, благодарение на което се активизират възпалителните процеси.