С настъпване на горещите летни дни, започваме да се притесняваме за фигурата си. `

Започваме да носим дрехи с къси ръкави или дори без ръкави, сваляме и чорапогащите. Това е приятно, но как са прикрием неприятния целулит?

За да влезем бързо във форма и да се отървем от подутините и портокаловите бучици, можем да започнем лесни йога упражнения.

Благодарение на времето, което сме прекарали седнали, мазнините се натрупват в съединителната тъкан под кожата. Според специалистите, възстановяването на мускулния тонус в тези точки и изгарянето на излишните мазнини може да допринесе за премахване на целулита и да се предотврати бъдещата му поява.

Достатъчно е да се упражнявате по 20 минути три пъти седмично и да правите 30-минутно кардио четири пъти в седмицата. След шест седмици ще забележите видимо подобрение на кожата и ще постигнем отлични резултати.

Поза "Стол"

Застанете така, че големите пръсти на краката да се докосват, а глезените да са леко раздалечени. Сгънете коленете, като приведете бедрата в позиция сякаш сядате на стол.

Изправете гърдите си нагоре и поддържайте гърба изправен. Отпуснете се и внимавайте да не се изгърбвате, задръжте така няколко секунди и направете от 5 до 8 вдишвания, преди да се изправите. Повторете упражнението 3 пъти.

Освен че ще ви помогне с премахването на целулита, тази поза ще укрепи долната част на торса и тялото, отваря гръдния кош, укрепва мускулите и прави коленете здрави.

Поза "Воин"

Разтворете широко краката си, като оставите тежестта на тялото да падне изцяло върху десния крак. Придържайте дланите си, близо до главата, трябва лактите, да са обтегнати.

Тялото се накланя напред, ръцете са изправени близо до главата, левият крак е изправен във въздуха и тялото се задържа в хоризонтално положение. Тазът трябва да бъде успореден на пода. Повторете позата и с другия крак.

Тази поза укрепва мускулите на кръста, глезените, коригира стойката, а правилното й изпълнение ще помогне да коригирате проблемните части на тялото си.

Поза "Мост"

Легнете по гръб и поставете краката си близо до бедрата, трябва да са успоредни един на друг. Коленете изправени нагоре, а краката да са на широчината на раменете.

Докато вдишвате, повдигнете таза нагоре, така че вътрешната част на бедрата, да се повдигне възможно най-високо, а бедрата са успоредно на пода. Тежестта на краката се прехвърля върху стъпалата.

Ръцете трябва да са на пода, протегнати към стъпалата. Ако вратът ви е по-слаб, подкрепете го, като натискате брадичката към гърдите или просто го оставете отпуснат. Дишайте и издишайте плавно, като останете няколко минути в тази поза.

Отпуснете се бавно на пода, като издишате и постепенно изправяте краката си. Тази поза ще ви помогне да облекчите болките в кръста, да укрепите врата, раменете и краката и да масажирате и разтегнете коремните органи.

Поза със сгънати колене

Легнете върху постелка със сгънато одеяло под раменете, така шията и главата ще са няколко сантиметра по-ниско от раменете. Сгънете коленете. Повдигнете краката, дупето и долната част на гърба така, че да достигнат краката.

Свийте лактите и поставете дланите срещу долната част на гърба, за подкрепа, вдигнете крака и се опитайте да го изправите към тавана. Задръжте 30 секунди, повторете упражнението в рамките на 5 минути.