Оргазмът оказва достатъчно силно въздействие върху тялото. Освобождаването на хормони в кръвта може да предизвика неочаквани реакции.

Нещо обичайно е, когато по време или след интимна наслада двамата партньори издават стонове, възгласи на блаженство, тялото се превива от удоволствие, но припадъкът се смята за нещо по-скоро изключение от правилата, отколкото обичайно явление.

Причини за загуба на съзнание по време на секс

Единични случаи на такива състояния като конвулсии, епилептичен пристъп, временна дезориентация, настъпват вследствие на различни фактори.

Когато подобни явления се повтарят, придобият постоянен характер, следва да обърнем внимание на здравето си и да потърсим консултация от лекар. Ако една жена загуби съзнание по време на оргазъм, то това може да бъде предизвикано от различни причини.

На първо място, това са изнурителните диети. В борба за външно съвършенство жените често злоупотребяват с диетичното хранене, като се ограничават толкова, че организмът им се оказва абсолютно обезсилен. Страничните ефекти от подобен терор са авитаминоза и анемия.

На второ място са сърдечно-съдовите патологии. На състоянието в подобни ситуации влияе в най-голяма степен вегето-съдова дистония.

Спазмът на кръвоносните съдове може да се засили при неудобно положение на тялото, силно притискане на прешлените, особено в областта на шията.

При проблеми със сърцето обикновения задух в помещенията може да доведе до състояние, което е пред припадък или до припадък.

Един от провокиращите фактори е дългото въздържание

След дълго прекъсване контролът на собствените усещания става много по-трудно. Интензивното освобождаване на хормони може да предизвика повишаване на артериалното налягане до критични стойности.

Много хора предпочитат преди интимна близост малко да се отпуснат, да свалят напрежението с помощта на алкохол, различни наркотици, наргиле.

Съдържащите се в тях токсични вещества могат да доведат до силно опиянение, интоксикация, вследствие на което възниква непредвидена загуба на съзнание по време на оргазъм.

Припадъците могат да бъдат обусловени от възрастовите особености на организма.

В младостта си преобладаващият брой хора са предразположени към хипотония, в по-зряла възраст тенденцията се обръща към хипертония. За 2-те диагнози е характерно нарушаване на кръвообращението на главния мозък.

Още една известна причина – мултиоргазъм. Някои жени са способни да свършат нееднократно в рамките на една интимна близост.

Покрай растежа на честотата, се увеличава освобождаването на хормони в кръвта. Например, адреналинът способства за ускорено сърцебиене.

Ако сърцето не успее да се успокои, то изпитва повишено натоварване. Расте също натиска върху стените на кръвоносните съдове, включително и върху главата, което в крайна сметка може просто да блокира съзнателната дейност.

За да не се допусне развитието на сериозни последствия,  е необходимо да се потърси лекарска помощ, дори при единичен случай на припадък по време на секс.

Опасно ли е жена да загуби съзнание по време на секс

При всякакви сърдечни изменения е необходимо да се проведе комплексна диагностика, която помага за откриване на причината за отклонението. Неотложната медицинска помощ е необходима в ситуации, когато загубилият съзнание има хронични заболявания, функционални разстройства и други патологии.

Опасна ли е загубата на съзнание по време на оргазъм?

Да, ако жената в този момент не е в стабилна позиция или е изправена. Партньорът невинаги може да реагира мигновено и правилно, още повече по време на интимна близост. Това би могло да се последва от травми или наранявания.