Прекрасно е, когато светлото и прекрасно чувство води до олтара двама души, но както показва практиката, това далеч не е единствената причина да се създаде семейство. И това не означава, че едни бракове ще бъдат стабилни, а други нямат шансове за оцеляване.

Какво мотивира хората да сключват брак

Далеч невинаги причина да се сключи официално брак са любовта и разбирателството между двама души. Ето 5 причини, поради които хората се решават на тази важна крачка в живота, без основният мотив да е красивото чувство.

1.Чувство за дълг

Така се случва, когато се женят онези, които отдавна са заедно, макар и да не са много щастливи във връзката си. Основният аргумент в този случай стават изживените съвместно години и установено ежедневие – сякаш не е удобно да е без брак, а други варианти, които да са по-достойни не са се появили през това време.

Още към брак може да тласне непланирана бременност или наличие на общи деца, за да бъде така по-добре за пред хората.

2.Възраст

Тези тиктакащи часовници, които показват, че влака вече заминава. Жените все още искат да се женят по тази причина. Движени са от страха да не останат сами, да разочароват родителите, които така желаят да се радват на внуци.

3.Желание за получаване на пари, положение и други бонуси

Браковете по сметка винаги са били, ще ги има и ще бъдат. Още повече, че бракът по любов е ново явление, докато бракът по сметка съществува от много векове. Не е важно каква е сметката, какво искат един от друг съпрузите – понякога тези бракове се оказват по-стабилни от тези по любов.

4.Страх от разочарование на половинката

Открили сте своята половинка и дори живеете заедно известно време, и ето прави ви предложение, а вие не сте готови за брак. Но как да откажете на този, с когото ви е добре. Не вземайте решения прибързано, споделете съмненията си с половинката, а още по-добре и с психолог.

5.Решение на психологически проблеми

Ако не се интересуваме от нищо, не се увличаме и не умеем сами да изпълним живота си със смисъл, търсим друг, за да се превърне в гаранция за нашето щастие, нашето съдържание.