Разходките след хранене са един от начините да подобрите цялостното си здравословно състояние. Има изследвания, които са доказали, че ходенето, особено след вечеря, може да намали кръвната захар и нивата на триглицеридите в кръвта, да подобри храносмилането, да забърза метаболизма и още много други положителни неща. Вижте кои са те:

Подобряване на храносмилането      

Това е процесът, при който се разгражда приетата храна от организма ви. Ако веднага, след като се изконсумирали вечерята си излезете на разходка, ще подпомогнете този процес. Ходенето помага на стомашните сокове да слязат на долу като по този начин се предотвратяват различни стомашни неразположения включително и образуването на киселини и лошо храносмилане.

Понижаване на кръвната захар

Чрез една бърза разходка, в рамките само на 15 минути, след като сте консумирали храната си, можете да намалите значително нивото на кръвната си захар. Това е изключително важно най-вече за хората болни от диабет и за тях ще е много добре да последват този съвет и да го превърнат в добър навик.

Понижаване на триглицеридите

Когато приемате храна богата на мазнини, триглицеридите в кръвта ви се увеличават. Това е една от основните причини за развитието на сърдечно-съдови болести. Учени са доказали, че ако след хранене излезете на разходка, ще подтиснете това увеличаване.

Подобряване на съня

Разходката след консумация на храна повлиява положително на качеството ви на сън. Чрез нея ще имате възможност да подобрите кръвообращението си и да намалите нивата на стрес. Именно тези два фактора са от голямо значение за подобряването на съня.

Стимулиране на метаболизма

Всички знаем, че метаболизмът играе важна роля при регулирането на теглото. Когато той работи бързо това означава, че ще изгаряте калории бързо и ще сваляте килограми по-лесно. Разходката след прием на храна има точно такава роля – забързва метаболизма, А той оказва влияние не само на теглото, а и на много други органи в тялото ви.

Помага за отслабване

Когато искате да премахнете някой и друг килограм, а тежките тренировки във фитнеса не ви се нравят или просто нямате толкова време за тях, е добре да си създадете навик след всяко хранене да си правите разходки. Ходенето на пръв поглед не е толкова натоварващо, но при него също се горят калории, което означава, че можете да го използвате, за да намалите талията си.

Медицински експерти твърдят, че дори и 100 крачки след прием на храна са достатъчни, за да забележите подобряване в здравословното си състояние. Това е един много лесен и приятен начин да подпомогнете здравето си.

Просто си вземете един чифт удобни обувки и излезте на разходка, макар и кратка. Ако имате и парк в близост ще е най-добре, защото ще имате възможност да подишате и малко чист въздух и да се разтоварите сред природата.