Женският оргазъм често може да се окаже трудно уловимо нещо, за разлика от бурния мъжки.

Оргазмите при нежния пол невинаги са толкова разтърсващи и лесно забележими, както сме свикнали да си мислим вследствие на много филми за възрастни, където те са представени по един, не съвсем точен начин.

Може да се окаже, че не само на мъжът му е трудно да определи кога партньорката му е достигнала своята връхна точка на удоволствие – понякога това важи и за самата нея.

И докато при някои жени оргазмът може да е видим, то при други той може да се състои само в прилив на топлина и напрежение.

И докато мъжът стои объркано и се чуди дали е докара партньорката си до състояние на екстаз, то може и тя самата да не знае.

Представителите на мъжкия пол често не са никак свенливи и са склонни да се поинтересуват – как са били в леглото, харесало ли е на момичето и разбира се – довели ли са я до оргазъм.

Напълно възможно е жената да е получила такъв, а да не е и разбрала, но в такъв момент коя жена би си признала нещо подобно?

Едва 10 % от дамите по света не могат да стигнат до оргазъм безпроблемно и едва ли вашата е една от тях. Друг е въпросът обаче дали и как го е усетила.

Защо?

Затова и много от представителките на женския пол, притеснени от този факт и незнаещи причините за него смятат, че просто нещо не им е наред.

Те нямат представа, че това е много често срещан проблем и тъй като малко жени говорят открито за секса, те няма и как да научат, че може би половината им приятелки се сблъскват с абсолютно същото.

Това е една от главните причини жената да започне да се преструва по време на секс, че изпитва оргазъм.

Направено е проучване, което показва, че между 53% и 67 % от жените всъщност се преструват, че са достигнали връхната си точка.

Това се оказва повече от процента жени, които наистина достигат до оргазъм и процента мъже, които го правят. Честно казано на тях рядко им се налага.

Други често срещани причини

Жените не искат да изглеждат „сбъркани“ в очите на партньора си. В стремежа си да го убедят, че половият акт им харесва и ги задоволява напълно, част от тях прибягват към това.

И го правят изключително умело, така че мъжът да не разбере и да не бъде наранен, смятайки че не е достатъчно добър. Често той е, но просто организмът на жената не реагира по очаквания стереотипен начин.

И това не зависи нито от нея, нито от него.

Съществуват обаче и други причини, поради които жената ще изкриви душата си.

Изследванията показват, че много от дамите просто са се изморили и искат да се свършва с цялата одисея.

Други представителки на нежния пол пък изпитват неприятни усещания или прекалено голяма болка, но се чувстват неудобно да обяснят това на партньора си.

Щом сексът не им допада, защо да продължават да го правят?

Понякога жените просто не са в настроение, не искат дълъг полов акт или пък искат да направят леглото сцена. Това също е много често срещана причина.

Не само мъжете живеят със сексуални фантазии – жените също си ги имат. И на тях им харесва да се чувстват като героини в някой епизод на еротичен сериал.