3 съвета за тези, които и представа си нямат какво да правят с живота си

Мария
Написана от Мария февруари 27, 2016 05:22

3 съвета за тези, които и представа си нямат какво да правят с живота си

Не е нужно да спасявате света. Или пък да си правите собствено кулинарно ТВ-шоу. Или утре да станете Опра Уинфри. Не, всичко, което е нужно да направите, това е да започнете.

Тази статия е за тези, които не се чувстват добре от това, което работят, и за другите, които търсят все още своето в живота.

Предлагаме ви 3 съвета, които ще ви помогнат да определите посоката, когато и понятие си нямате да какво да правите с живота си.

1. Предложете услугите си на хора, които наистина се нуждаят от тях

Имате някакви способности или умения, с които можете да помогнете на хората? Намерете начин да помогнете на някого да направи нещо.

Можете ли да повярвате, че можете да помогнете на хора, включително и възрастни да се четат?
Или пък да преподавате английски език – тази услуга се търси по целия свят?

Изпращането на писма по имейл изисква известни знания. Много хора изпитват потребност да се научат да работят с основните компютърни програми като Уорд и Ексел.

Някои също се нуждаят от помощ при извършването на най-елементарни задачи – съставяне на електронни писма, изпращането им, пускане на публикации в социалните мрежи и много други елементарни задачи.

Ако имате умения, с които смятате, че можете да сте полезни на околните, то тогава намерете начин да се свържете с тях – интернет и социалните мрежи са най-подходящото средство, с което можете да го направите.

2. Пишете за това

Всеки от нас има тема, от които живо се интересува – кариера, стартиране на бизнес.

Един от най-ефективните начини за получаване на повече знания по нови теми и в областите на вашите интереси, е да пишете за това. Блогът е отличен инструмент за обмен, учене, изучаване и изследване на вашата страст.

Да започнете да пишете блог не е толкова трудно и така си осигурявате начин онлайн да бъдете винаги в час и да следите какво се случва в сферата, която ви интересува.

Ако се интересувате от кулинария, изпитайте своите рецепти и споделете опита си в блога с приятелите и семейството ви. Блогът ще ви излезе много по-евтино, отколкото отварянето на ресторант.

Ако страстта ви е да пишете, споделете какво пишете в блога, за да видите какви ще са отзивите на потребителите. А ако се интересувате от това да напредвате в кариерата си, пишете за нещата, които са важни във вашата сфера.

Например, ако сте счетоводител – можете да пишете за постоянните промени в данъчното и осигурителното законодателство.

3. Срещайте се с ваши единомишленици

Ако се занимавате с нещо, но искате да поемете по нов път или се нуждаете от друга работа, можете да се включите към групи в социалните мрежи, където се коментират новостите и проблемите, които съпътстват работата на бъдещите ви колеги.

Също така можете да следите провеждане на различни семинари или презентации, които да посетите. Това е най-лесният начин да се запознаете с бъдещите ви колеги.

Но дори и да не се запознаете, от социалните мрежи и групите в тях можете да разберете някои детайли от бъдещата ви работа. Освен това ще можете да изясните за себе си колко ви харесва това, с което те се занимават.

Организират се срещи на копирайтъри, на блогъри, на фрийлансъри.

3 съвета за тези, които и представа си нямат какво да правят с живота си
4.4 (88.33%) 36 глас[а]

Мария
Написана от Мария февруари 27, 2016 05:22
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи