4 сексуални норми в Америка, които европейците смятат за лудост

Калина
Написана от Калина август 12, 2015 22:50

4 сексуални норми в Америка, които европейците смятат за лудост

Акценти:

  • Каква е разликата между Америка и Европа?
  • Какво е общото и ралзичното между САЩ и Европа?
  • Защо европейците не разбират американските сексуални норми?

Свързани:

Европейците като цяло имат склонността да смятат много американски идеали и норми на поведение за странни. В частност, те не са луднали по американските политици или храна, при все, че харесват телевизията и филмите. А какво става, когато въпросът опре до секса? Европейците са склонни да гледат на Америка като страната на свободата, дома на лудостта. Ето и някои от най-големите сексуални чудатости, които европейците мислят за Америка.

1. Няма проблем с насилието в медиите, само и само да не се показват женски гърди – според репортите, средностатистическото американско дете става свидетел на 200 000 акта на насилие и над 16000 убийства по телевизията до момента, в който навърши 18 години. Не само това, но също така и насилието става все по-брутално и садистично. И често се измъква ненаказано. Във разни видеоигри, играещият може да прегази проститутка или сводник. Насилието в други игри е свързвано със случаи на самоубийства на тийнейджъри.

И докато това е нещо нормално, то показването на голото човешко тяло или на частично разсъблечено такова се смята за тотално табу. Датчанин, който живее в Лондон сподели своето мнение за разминаването между насилието и голотата. Един филм, който показва женското тяло голо може да получи най-сериозното възрастово ограничение в Щатите, докато в Холандия той е класифициран като подходящ за деца на 6 или повече години. Но много филми, които съдържат насилие, са класифицирани като подходящи за лица над 16 години, докато в Америка те са в категорията подходящи за лица над 13. Защо гърдите да са по-лоши от смъртта?

2. Страхът от прегръдки – проучване показва, че несексуалният физически контакт между хората има изключително силно влияние върху емоциите на индивида и неговото физическо и емоционално благоденствие. Освен това знание и хиперсексуализираните тенденции на американското общество, американците като цяло са една от най-страхуващите се от докосване нации в света. Световно проучване нарежда американските граждани на едно от най-ниските нива по отношение на докосването и физическия контакт между хората. За разлика от другата страна на везната са Испания, Франция, Италия и Гърция. Някои изследователи смятат, че тази липса на платонизъм е причината за влечението към насилието, най-често срещано сред младите момчета и мъже.

3. Насилието против абортите – при все, че има случаи на насилие в подкрепа на забраната за аборти в други части на света (Канада, Нова Зеландия и Австралия), то доминантно такова насилие се забелязва в добрите стари Съединени американски щати. Американското правителство на правосъдието промени дефиницията си за домашен тероризъм, за да може тя да включва подобни инциденти, наред с повреда или унищожаване на имущество, бомбени атентати, вандализъм, отвличане, влизане с взлом, въоръжено нападение, опит за убийство или убийство. През последните 20 години това насилие е станало причина за отнемането на живота на поне 8 души, сред които четирима лекари, двама болнични служители, охранител и санитар.

4. Предпочитанията за обрязване – въпреки че през последното десетилетие степента на обрязване на децата в ранна възраст намалява, то тази процедура остава една от най-често извършваните в болниците (около 1 400 000 обрязвания на година). В Европа, за разлика, това не е популярно и на него се гледа с подозрение.

В резолюция от 2013 година, то е заклеймено като „посегателство върху физическия интегритет на децата” и бе гласувано с мнозинство от парламентарното събрание на Съвета на Европа. Формални и неформални проучвания съобщават, че жените в Америка предпочитат обрязани мъже, докато европейките, напротив, харесват повече необрязани такива.

4 сексуални норми в Америка, които европейците смятат за лудост
4.5 (89.33%) 45 глас[а]

Калина
Написана от Калина август 12, 2015 22:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи