Атака на злобни и въоръжени клоуни – нов вид тролене плаши Европа и САЩ

Мария
Написана от Мария октомври 18, 2016 23:09

Атака на злобни и въоръжени клоуни – нов вид тролене плаши Европа и САЩ

САЩ, Канада, Великобритания и Швеция бяха обхванати от паника. По улиците се разхождат хора в костюми на клоуни с оръжие в ръце.

Те се заглеждат в прозорците на домовете, неочаквано изскачат от храстите пред минувачите, плашат децата. В мрежата са се появили стотици видеоклипове на жестоки клоунски номера.

Възрастните се боят да излизат навън, а децата да ходят на училище. Какво е това – нов социален феномен или вирусна реклама? И защо така ни плашат тези безобидни циркови персонажи?

През август тази година в полицията в американския щат Южна Каролина позвънило момченце. То разказало, че по пътя на връщане от училище видял клоун, който предлагал на децата бонбони и ги викал със себе си в гората.

На следващия ден подобно съобщение постъпило от още 1 момченце. И още, и още. Полицията била убедена – разказите за клоуните, номера или детска фантазия.

Но скоро към участъка се обърнала жена, която също видяла как вечерта в гората се разхождал клоун. Що за хора са били това – по различни данни са няколко, от полицията така и не успели да изяснят.

Оплаквания от странни клоуни започнали да се появяват и в други градове на САЩ. Първоначално били наблюдавани само около училищата. Но скоро започнали да се забелязват навсякъде.

Вместо бонбони в техните ръце се появили окървавени пръчки. Кръвта и оръжието били шега. Но хората започнали да се плашат наистина.

По вестниците започнали да пишат за хора в клоунски костюми, които изскачат от храстите, обикалят около домовете през нощта, заглеждат се в прозорците, опитват да се крадат коли.

Една от версиите за появата на клоуните била появата на нов филм – римейк на известен трилър за клоуна-убиец. Факт е, че до излизането на филма има още година.

Не е ли рано за рекламна кампания? Но когато в един от щатите клоун се опитал да отвлече дете, а в щата Пенсилвания убил 16-годишен ученик, станало ясно, че това не е шега, нито пък пиар-акция.

Стотици съобщения за престъпници в костюми започнали да постъпват в полицията. Интернет бил наводнен с вирусни видеоклипове, на които клоуни плашат хора.

В социалните мрежи се регистрирали стотици акаунти на зли клоуни, в които анонимните автори пишели за готвещи се атаки на училища, кампуси, болници.

Зловещата мода се разпространила и в други държави. През септември „злобните“ клоуни се появиха в Канада, Швеция, Великобритания.

Най-много страдат британците. Само за 3 дни полицията на графство Кент получава 39 съобщения за инциденти. Хора, облечени като клоуни, въоръжени с ножове, изскачат от храстите, плашат децата, причакват автомобилите по пътищата.

Повечето психолози са убедени, че България не е застрашена от атака на клоуни, тъй като у нас има повече реални проблеми, и на хората просто не им до това.

Второ, нивото на агресия в обществото е много по-висока, и шегаджията рискува много повече, отколкото тези, които плаши.

В нашата култура образът на клоуна не е толкова популярен, колкото на Запад, затова и модата на клоунското тролене не е възможно.

Но все пак, ако се срещнете с подобно явление у нас или в друга страна, си спомнете съветите на психолозите, че под маската може да е същият човек като вас – не най-щастливият и успешен.

Атака на злобни и въоръжени клоуни – нов вид тролене плаши Европа и САЩ
4.4 (88.28%) 58 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 18, 2016 23:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи