Хирурзи зашиха ръката на бразилец в корема, за да я спасят от ампутация

Мария
Написана от Мария април 3, 2016 13:14

Хирурзи зашиха ръката на бразилец в корема, за да я спасят от ампутация

Акценти:

  • Медицина - постоянен напредък
  • Инцидент - травма
  • Възстановяване - продължителност

Свързани:

Гениални хирурзи помогнаха да бъде спасена ръката на бразилец от ампутация, като я зашиха в джоб в корема му.

Специалистите решили да зашият ръката на Карлос Мариоти вътре в корема и да я покрият със защитна кожа, след като операторът на производствена машина станал жертва на ужасяваща трудова злополука, при който цялата кожа от ръката му буквално била разкъсана.

42-годишният мъж, който живее в Южна Бразилия, сега трябва да държи пази увредената си ръка в меката торбеста тъкан в продължение на 6 седмици.

Ортопедът и травматолог доктор Борис Брандао, който извършва рядката операция обясни пред медиите, че операторът на производствена машина след инцидента е останал с нищожно количество кожа на дланта и на опакото на ръката си, и когато дошъл се виждали почти целите кости и сухожилия.

Това е много голяма и деликатна контузия и единственото място, където би могла да се побере цялата длан, е именно коремът.

Без тази процедура рискът от инфекция е страшно висок и има голяма вероятност тъканта и сухожилията да се разложат.

Карлос Мариоти, който все още не е изписан от болница Санта Отилия, казва, че е още много щастлив човек и все още възприема много емоционално инцидента, но осъзнава колко е тежка ситуацията, когато лекарите му казват, че може да загуби ръката си.

И когато се събужда от операцията не знае дали ръката му е все още там. И дори не можел да повярва, че е зашита в него.

Здрави стегнати превръзки около корема на мъжа държат ръката му стабилно. Но лекарите предупреждават, че трябва да движи ръката си внимателно, за да избегне схващането ѝ.

42-годишният мъж коментира, че за него е изключително странно как може да си мърда пръстите вътре в тялото.

Той все пак губи 2 пръста – показалецът и средният пръст, но казва, че е благодарен, защото поне ще може да държи вилица, тъй като е десничар, да хване волана и да се облича, без да има нужда от помощ.

42-годишния мъж работи на машина за производство на бубини във фабрика за пластмаса.

Д-р Брандао и неговите колеги веднага решават да извършат спасителната процедура, тъй като ако могат да спасят ръката, то това е единственият шанс да го направят.

С цел да запазят наранената ръка, те отворили корема на мъжа, свалили остатъчната кожа от ръката, и я сложили вътре, в специален джоб.

Ръката на пациента трябва да остане в джоба за около 42 дни, за да се гарантира, че ще се развие нова тъкан и сухожилие, за да стане възможно присаждането на кожа.

Контролни прегледи всяка седмица ще следят напредъка на лечението и дали ръката се възстановява.

Въпреки това докторът предупреди, че функцията на ръката на Карлос Мариоти ще бъде нарушена и той няма да може да я движи назад.

Но все пак ще има ръка, с която може да си сложи – например, ще може да държи предмети и да стиска, което не би било възможно при ампутирана ръка, тоест качеството му на живот ще бъде по-добро.

Освен това медицината постоянно напредва и е много вероятно в бъдеще време да бъде разработена методика, която да позволява пълно възстановяване при подобни инциденти.

Хирурзи зашиха ръката на бразилец в корема, за да я спасят от ампутация
4.5 (89.11%) 79 глас[а]

Мария
Написана от Мария април 3, 2016 13:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи