Как да се мотивираме след грандиозен провал

Мария
Написана от Мария септември 24, 2016 13:19

Как да се мотивираме след грандиозен провал

Всеки провал може да ни мотивира да опитаме нещо друго в името на своите мечти. Ето 4 съвета от психолога Еми Ешмора, които ще ви помогнат да превърнете всяко поражение в победа.

1. Извлечете уроци за себе си

Както казва един рисков капиталист – „Никога няма да инвестирам в компания, чиито ръководители никога не са се проваляли “. Много от неговите колеги също споделят това мнение.

Отговорът се крие в областта на психологията. От неуспехите извличаме същите уроци, на които никога успехът няма да ни научи. Провалите закаляват характера, което се цени както в бизнеса, така и в живота.

В момента, когато разбираме, че провалът е неизбежен, вътре в нас се води борба. Започваме да се съмняваме в собствената си ценност, в смисъла на нашите усилия и дори в самия смисъл на живота.

Мрачните дни след поражението разголват нашата истинска същност.

Провалът помага за изграждането на търпимост към другите. Тези качества са много важни за успеха в живота и в бизнеса.
Неуспехът може да ни научи на съчувстваме на другите.

Учи ни да мислим за тези, на които по-малко им е вървяло в живота, и помага да стане търпими към другите. Тези качества са важни за успеха в живота и в бизнеса.

Важно е да приемем поражението с благодарност за уроците, които са произтекли от него, дори ако са стрували скъпо. Неуспехите ни карат да преосмисляме своите действия – верни и неверни.

2. Поставете си висока летва

Ако сме претърпели неуспех, това означава, че сме поели риск. А това означава, че имаме недостатъчно средни резултати, целим се високо – а това е и ключът към успеха.

Мечтите мотивират към постигането на високи цели. Ако си поставяме лесни цели, за да избягваме провалите, тогава няма да можем да се издигнем над средното ниво.

Когато не рискуваме, не се учим и на нищо, и това е много по-лесно, отколкото да се опитваме да достигнем нещо действително сериозно, рискувайки да станем обект на насмешки в случай на провал.

За да не останете „средняк“, е необходимо да се рискува. За нещастие, дори неуспехът при опит за постигане на висока цел ни доближава повече до успеха.

3. Снабдете се с храброст

За да постигнете мечтите си, се изисква смелост. И това не е вродено качество, а навик, който може да се развива. Ставаме по-смели, когато рискуваме, проваляме се, а след това все пак постигаме успех.

От гледна точка на еволюционната психология – не липсата на страх, а наличието на такава силна мотивация, която ни кара да действаме въпреки страха.

Всяко поражение е опит, от който извличаме уроци, коригираме целите си.

Желанието да постигнете това, за което мечтаете, трябва да е по-силно от всеки страх от провал. Мислите за мечтата трябва да предадат смелост.

4. Преформулирайте мечтата си

Мечтата – това са големи цели, които са трудни за постигане. Пътят към мечтата е дълъг, мъчителен, изпълнен със задръствания, грешки и провали.

Провалите често се случват независимо от това колко упорито работите, колко сте подготвени и мотивирани.

Неуспехите все пак се случват. И това е много важна част от успеха. Извличайки уроците от всяко поражение, ние можем да коригираме своя път с отчитане на новия опит.

Как да се мотивираме след грандиозен провал
4.5 (90.14%) 71 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 24, 2016 13:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи