Как е най-добре да съобщите на семейството за бременността

Мария
Написана от Мария септември 10, 2016 15:36

Как е най-добре да съобщите на семейството за бременността

Акценти:

  • Бременност - съобщаване
  • Гост - 9 месеца
  • Положение - разказване

Свързани:

Някои майки смятат, че да кажеш просто „бременна съм“ – това е скучно и неинтересно, затова измислят всевъзможни способи да съобщят радостната новина на семейството. Едни препоръки наистина са добри, а от други е по-добре да се откажем.

Както показва неголямо изследване, проведено от американски автори, любимите трикове на майките се въртят около тестовете с 2 чертички.

Някои оставят положителния тест с резултата на най-видното място, а други пък обратно, стараят се незабележимо да го сложат в джоба на сакото или на ризата на любимия.

Някои жени пък организират връчването на теста с такъв размах, че човек може да им завиди на полета на фантазията. Но се срещат и варианти, способни да помрачат впечатлението от радостното събитие, и дори да развалят отношенията между съпрузите.

Топ най-неудачни начини за съобщаване за бременността

1. Най-нелогичното е смесването на професионалната дейност на мъжа и личният му живот. Ето какво ни написа млада жена – „Мъжът ми ме взе на делова вечеря със своите партньори и колеги.

Какво беше всеобщото изумление, когато тестът с двете чертички му беше поднесен от сервитьора на поднос! Не можете да си представите как изглеждаха лицата на присъстващите“

Да, реакцията на абсолютно странични за вашето семейство хора няма да е трудно да си я представим. В най-добрия случай, това ще бъде вежливо недоумение.

И между впрочем, всички тези хора са се събрали по друг повод, и поставяте така мъжа ви в глупава светлина.

2. Не е много тактично да разказвате за своето положение „под секрет на целия свят“, и същевременно мъжът ви изобщо да не се досеща. От разказа на друга читателка:

„Разбира се, той подразбра, че нещо не е както трябва. Изненадващо ме погледна, когато майка му прекоси целият град само за да ми донесе да пия витамини.

Той явно се безпокоеше, когато приятелка по телефона го попита как се чувствам. И накрая се реших. „А ти знаеш ли, че скоро ще имаш дете “, – казала тя. „О, слава Богу, помислих, че нещо се е случило“ – въздъхнал той.“

Вашият мъж като „съавтор“ на малкият зараждащ се живот има право да узнае за него първи, дори ако не сте уверена в неговата реакция. Защо само двамата можете да решите как да изградите живота, в който съвсем скоро ще се появи някой трети.

Топ лист на най-удачните съобщения за бременността

1. Зараждането на нов живот – това винаги е неочаквано, дори ако дълго и планомерно сте вървели към това събитие. Затова и съобщаването за бременността има право да бъде приятна неочакваност.

Ето как оригинално постъпила една наша читателка – изпраща пощенска картичка на мъжа си с щъркел.

Мъжът първоначално недоумявал – той вече бил забравил какво е да получиш толкова обикновена пощенска картичка, а не електронна, която се връща от пощальон.

А когато разгледал картинката, веднага разбрал всичко и се хвърлил да целува жената.

2. Някои бъдещи майки си представят как ще разкажат на любимия за своята бременност в романтична обстановка по време на вечеря за двама.

В тази идея може да се внесе и лека интрига. Още една история от бъдеща майка – „Подредих масата за трима, всички беше много красиво с покривки, свещи и салфетки.

И казах, че скоро ще ни дойде нов гост, просто малко ще се позабави.“ Мъжът разбира се започнал да пита що за гост е това и защо се започва без него.

И тогава нашата читателка му казва, че гостът ще дойде след 9 месеца и винаги ще бъде с тях двамата. След това мъжът ѝ силно я прегърнал и се просълзил.

Как е най-добре да съобщите на семейството за бременността
4.5 (90%) 72 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 10, 2016 15:36
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи