Как трябва да мирише вагината?

Диана
Написана от Диана март 12, 2016 22:55

Как трябва да мирише вагината?

Миризмата на вагината е често описвана и характеризирана по какви ли не начини. Много от жените се притесняват от тази миризма и не са сигурни дали трябва тя да бъде точно такава, каквато е.

Трябва ли да мирише вагината въобще?

Да, абсолютно всяка вагина има своя собствена специфична миризма.

Като се има в предвид как определят мъжете този особен мирис, много жени се чувстват несигурни и засегнати по тази причина, въпреки че няма защо да бъдат, тъй като миризмата е нещо напълно естествено, стига да не е особено силна – тогава може да сигнализира за здравословен проблем или просто лоша хигиена.

Темата, обаче, продължава да бъде избягвана, и то най-вече от женското съсловие.

И тази миризма, сама по себе си, не зависи от жената, а е строго специфична.

И докато на някои от мъжете не само не им пречи по време на полов акт, но и им харесва, то друга част от представителите на силния пол често я описват по не толкова хубави начини.

Миризмата на вагината е нещо, което говори много за цялостното здравословно състояние на жената, за имунната й система, за половия й живот,  и като цяло, дава много и обстойна здравна информация относно нея самата.

Затова е важно да знаем какво всяка от най-често срещаните миризми, които са били оприличени на някоя друга, означава.

Какво означават различните миризми на вагината?

  1. Миризмата на риба

Миризмата на риба е едно от най-честите определения на миризмата на вагината, които са давани, особено в наше време. Всъщност обаче, ако е наистина силна и в някои случаи, съпроводена с бяло или сиво течение, може да бъде сигнал за здравословен проблем.

Честите причини за появата на тази миризма са най-вече бактериална инфекция и често срещанато, но лечимо заболяване, предавано по полов път – трихомоназа.

И двете заболявания се свързват с това, че придават на вагината тази миризма на риба, но и двете се лекуват след консултация със специалист.

  1. Миризмата на метал

Ако имате чувството, че вагината ви мирише на метал, то е много вероятно скоро месечният ви цикъл да е приключил или да сте имали полов контакт.

И в двата случая, pH-то на вагината ви, най-вероятно е променено, а именно промененото pH е причината за този аромат на метал. Би трябвало да изчезне за не особено дълъг период от време, тъй като е нормален при посочените случаи, но ако не изчезне и се застои, най-доброто, което можете да направите е да се консултирате със специалист.

  1. Миризма на мускус

Ако забележите по-тежък аромат от обикновения на вагината ви, наподобяващ дори леко този на мускус, най-вероятно просто се потите повече или носите много тясно бельо.

Тази миризма не сигнализира, по принцип, за медицински проблем, но за да я предотвратите, си вземете душ или вана, погрижете се повече за хигиената си и носете малко по-отпуснато бельо, по възможност – не синтетично.

  1. Миризма на развалено

Ако изведнъж усетите миризма на развалено от вагината си и сте в цикъл, най-добре веднага да посетите специалист. Миризмата на развалено през този период може да сигнализира за така наречения „изгубен“ тампон в тялото ви, което се случва много по-често, отколкото най-вероятно сте склонни дори да предположите.

Ако не можете да намерите тампона си и да го извадите, потърсете медицинска помощ.

Как трябва да мирише вагината?
4.5 (90%) 24 глас[а]

Диана
Написана от Диана март 12, 2016 22:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи