Крем за настроение – неврокозметика

Мария
Написана от Мария ноември 11, 2016 20:56

Крем за настроение – неврокозметика

Акценти:

  • Настроение - кремове
  • Структура - самостоятелна
  • Състояние - главен мозък

Свързани:

За чудо-козметиката, въздействащата на кожата посредством нейните неврорецептори заговориха през 2000 г. Самата идея, смисълът на която се заключава във въздействието на дейността на клетките с помощта на външни средства, е известна от хиляди години.

Заради какво се случват всички болести е говорено немалко. Новото направление в науката за красотата е призвано да помогне за справянето със стреса на кожните клетки.

Те, както се оказва, също страдат от нерви. От това кожата потъмнява, губи еластичност и изобщо се намира в „лошо настроение“.

Хиперчувствителността на кожата е свързана с изключителна по силата си реакция на нейните нервни окончания към външни дразнители.

Неврокозметиката е създадена с цел да реши тези проблеми. Съставките в нейния състав регулират и стимулират неврологичните процеси и възстановяват техния баланс в кожата.

Принципи на действие на неврокозметиката

Неврокозметиката се нарича „умна козметика на бъдещето“. В нея се съдържат специфични вещества, влияещи на нервните окончания на кожата на човека.

Нервната система регулира всичко в организма с помощта на специално подбрани вещества, допълващи и усилващи действието си едно друго.

Този процес се случва с помощта на невромедиатори. В козметичната продукция невромедиаторите са нужни за подобряване на процеса на обмен на информация на ниво кожни клетки.

„Умните“ невромедиатори „подсказват“ на клетката как да подобри жизнената си дейност.

Фактически те обезпечават индивидуалната програма за всяка клетка, подсказвайки какво и как трябва да се направи правилно, и какво да не се прави. Избирателността е главната отличителна черта на неврокозметиката.

Действа на принципа „ на всяка клетка – това, което ѝ е необходимо“. Ето такава е умната козметика.

Кремове за настроение

Козметичният пазар е пълен със средства, които се борят със стареенето. Според учените, всички тези средства се сражават с последствията като бръчки, понижена еластичност на тъканите, сухота на кожата, гъши лапи.

За неврокозметиката първи споменават специалистите по разкрасяване в Ню Йорк още в началото на 2000-та година. Специалистите в козметиката и химията обединиха усилия и предложиха, че да се повлияе на нервната система е възможно чрез многобройните нервни окончания на кожата.

И не просто да се повлияе, но и да се оправи настроението, а също и паметта. Неврокозметиката веднага получи своето название „крем за настроение“, защото няма по-добър начин да се оправи настроението на жената, като се забави стареенето.

Неврокозметиката има за цел да се бори с причините за стареенето. С нейна помощ се предполага коригиране и предотвратяване на всички тези признаци, и то във всяка възраст.

„Кремовете за настроение “ могат да коригират проблемите с кожата:

• Съкращаването или отпускането на мимическите мускули;
• Подсилването на храненето на клетките;
• Да намалят възпалителните процеси;
• Да предотвратят фотостареенето;
• Да укрепят капилярите;
• Да възстановят липидната бариера;

Основното предимство на неврокозметиката е, че няма странични ефекти и привикване на кожата.
Нищо загадъчно няма в термина неврокозметика. Нови са данните от последните изследвания.

Според тях, кожата е много по-сложна структура, както се е смятало по-рано и всички тези клетки са способни да общуват с нервната система като цяло.

Кожата е толкова самостоятелна структура, че не само може да си осигури защита, но и да съобщи за своето състояние на главния мозък.

Получавайки ответен сигнал, кожата определя по-нататъшните действия на клетките. Всъщност се явява външната обвивка на нервната система.

Крем за настроение – неврокозметика
4.6 (91.53%) 59 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 11, 2016 20:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

TeMax София открива врати
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи