Лекари предупреждават – интимната епилация е изключително опасна за здравето

Мария
Написана от Мария юли 13, 2016 23:50

Лекари предупреждават – интимната епилация е изключително опасна за здравето

Интимната епилация и депилация предизвикват все по-голямо безпокойство сред лекарите, особено през лятото. Каква опасност крие в себе си тази процедура и могат ли рисковете да се ограничат? Нека да разберем.

Да внесем яснота в термините…

За тези, които за първи път в навечерието на отпуската се канят да въведат ред в зоната на бикините, да уточним разликата между интимната епилация и депилация.

Интимната епилация – това е премахване не само на външната част на косъма, но неговия корен – фоликула, от който расте. Това се извършва с помощта на електричен ток, лазер, импулсна светлина.

От първия опит обикновено не се получава унищожаването на фоликула, затова и интимната епилация се повтаря по няколко пъти. След завършването на курса космите в интимната зона повече никога няма да пораснат.

Интимната депилация – това е премахване на външната част на косъма с помощта на пинсета, бръснач, крема, восък и т.н.

Коя от тези процедури крие, според лекарите, опасност? Нека да разберем.

Какви са рисковете от живота без косми?

Да пропуснем точката за професионализма на майстора и качеството на апаратурата. Вероятността, че лазерът ще проникне доста по-дълбоко, отколкото е разположен космения фоликул и унищожава невинни клетки, съществува винаги.

Освен това всеки организъм има свои особености и нито един, дори най-умният апарат, не е в състояние да ги отчете до най-малките детайли.

Но лекарите повече ги безпокои това, че интимната епилация и депилация са всъщност, опит да научим „природата как да живее“.

Жените, а в последните години и повечето мъже, премахват интимното си окосмяване с цел подобряване на естетиката на интимната зона.

И на много от сексуално активните хора действително им е повече по душа „чистотата“ в интимната зона.

Лекарите обаче предупреждават, че интимната епилация и депилация не са хигиенни процедури. Напротив, те увеличават опасността от проникването патогенни организми в женските и мъжките полови органи.

Тъй като космите са бариера между лигавицата на вулвата и кожата на цялото тяло.

Освен това космите помагат да поддържането на естественото овлажняване на външните полови органи.

Както е известно, секретите от лигавиците на женските полови органи – са продукт от жизнената дейност на млечнокиселите бактерии, които осигуряват кисела среда.

В тази среда болшинството от патогенните микроорганизми, стремящи се да проникнат във влагалището, загиват.

Космите увеличават площта на овлажняване на тази защитна микрофлора и повишават така степента на защита на женските полови органи от различни вируси и бактерии.

Какво е по-опасно – епилация или депилация

Лекарите смятат интимната депилация – премахването само на външната част на косъма, за по-опасна процедура. Тъй като в процеса на бръснене, или изскубване и т.н., на мястото на израстването на косъма възниква, макар и малка, но рана.

А доколкото в областта на външните полови органи винаги се съхранява влажна и топла среда, то за бактериите и патогените се създават прекрасни условия за размножаване и разпространение.

Най-добре да се консултирате с лекар, преди да си направите интимна депилация и епилация или не.

Макар и за повечето жени да се струва неприемливо да си оставят косми в интимната област, а и мъжете биха заподозрели нещо необичайно, се оказва, че окосмяването има своята функция, която е главно защитна, както стана ясно от настоящата статия.

Лекари предупреждават – интимната епилация е изключително опасна за здравето
4.4 (87.39%) 46 глас[а]

Мария
Написана от Мария юли 13, 2016 23:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи