Топ 2 упражнения за дупе, които не уголемяват ненормално бедрата

Мария
Написана от Мария юли 2, 2016 17:05

Топ 2 упражнения за дупе, които не уголемяват ненормално бедрата

Много от жените, редовно посещаващи фитнес залата, се сблъскват със следния проблем – не могат да оформят така харесването, желано от всички, бразилско дупе, но пък за сметка на това, квадрицепсите им и другите им бедрени мускули стават огромни.

Главната причина за това са клековете.

Всяка жена знае – ако искаш хубаво дупе, трябва да клякаш! С тежести, без тежести, бързо, бавно, до долу, до колене – няма значение, в зависимост от целите, но трябва да клякаш!

Клекът е световно признат за „кралят на упражненията“ – освен дупето и мускулите на краката, той развива и долната част на гърба и части от горната част на тялото, а ако се кляка с тежести, може дори да спомогне и за бицепса – той е едно от така наречените базови упражнения, които включват почти всички мускулни групи и присъствието му в тренировките и на начинаещи, и на напреднали, е абсолютно задължително.

И трениращите дами знаят – за хубаво дупе – клекове, клекове, клекове. Клекове до припадък.

Да, клекът несъмнено е страхотен избор, и помага изключително много за оформянето на задните ви части, но много от дамите, посветени на фитнеса са се сблъсквали с наблюдението, че мускулите на краката им растат все повече и повече с всяка тренировка, включваща клекове, докато задните им части си остават все същите.

И да бъдем честни – малко са дамите, искащи да се сдобият с мъжествени мускулести, огромни крака и малко, невзрачно дупе, нали?

Да, обаче това става в много от случаите, когато се установява, че клекът натоварва много повече самите бедра и квадрицепси, отколкото глутеус мускула.

И какво трябва да направи жената? Да спре да кляка, за да спре и растежът на краката и да си остане с малко, вяло, отпуснато дупе или да продължи да кляка и да остане с малко дупе, но да има и огромни мъжествени бедра? Недостатъчно добри опции.

Причината за този проблем може да се крие в много неща, и то най-разнообразни – докато при някои е просто неправилна техника на изпълнение, други може да клякат с перфектна техника, но просто да не усещат натоварването в желаната от тях област.

В такива моменти, да, дами – намалете клековете. Не ги спирайте напълно, нека продължат да бъдат част от тренировъчната ви програма, но не увеличавайте тежестите или повторенията, освен ако разбира се, не целите повече мускулна маса и в краката.

А за тези от вас, които искат само придадат по-хубава форма на дупето си, наблегнете на така наречените „изолиращи“ упражнения – те ще натоварят много повече само тази част от тялото ви, която сте решени да стегнете и оформите. Това са 3 от най-ефективните такива:

1. Глутеус мост – Легнете по гръб, с ръце до тялото, свийте крака и повдигнете таза, като оставите петите залепени за пода. Само таза трябва да изпълнява движението. Задръжте за малко и отпуснете. Повторете движението 10-15 пъти.

2. Ритници – Те могат да бъдат изпълнявани от лакътна опора или от дланна такава. Застанете на колене и длани или лакти и повдигнете единия си крак, колкото можете по-високо и задръжте в тази позиция няколко секунди и бавно отпуснете.

Повторете движението 10-15 пъти, а след това сменете краката.

Разбира се, тези упражнения, макар че са по-често изпълнявани от жени, са подходящи и за мъже, сблъскващи се с подобен проблем, или просто искащи да наблегнат на задните си части.

Топ 2 упражнения за дупе, които не уголемяват ненормално бедрата
4.4 (88.73%) 55 глас[а]

Мария
Написана от Мария юли 2, 2016 17:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи