Топ 5 приятни бонуса на бременността

Мария
Написана от Мария януари 5, 2018 18:26

Топ 5 приятни бонуса на бременността

Със зараждането вътре в нас нов живот се промяна не само хормоналният фон на жената. Понякога тя с удивление открива, че нейното възприятие за околния свят се е променило. Появила се е потребност от уединение и самосъзерцание, а много от съществуващите сетивни органи са се обострили. Желаната бременност, дори съпроводена с вълнения и преживявания, винаги е щастие за жената. Но тези дълги 9 месеца могат да донесат и немалко приятни бонуси.
1. Жената при бременност процъфтява
Много хора се съгласяват, че интересното положение краси жените. Просто те процъфтяват, излъчват красота и някаква нежна, трогателна привлекателност. През този период се подобрява състоянието на косата на бъдещата майка. Жизненият цикъл на косъма се удължава. Всичко това е заслуга на плацентата, която към средата на втория триместър образува голямо количество женски полови хормони – естрогени. Това се отразява благоприятно на състоянието на косата, която става по-плътна, еластична и силна.
Благодарение нормализиране на функцията на мастните жлези и стабилизация на нивата на естрогена изчезват пъпките, ако преди това са покривали кожата. Кожната повърхност започва да излъчва светлина и сияние, усмивката на лицето прави жената неотразима.
2. Пищен и съблазнителен бюст – още един резултат от бременността на жената
Във втория триместър на бременността започват да се виждат измененията в гърдите. Всичко това е резултат от балансираната функция на плацентата и хормоналната система на жената. Първата образува хормона хорион соматомамотропин, а втората стимулира образуването на естроген, който стимулира растежа на млечните пътища.
Този приятен бонус не може да не зарадва по-слабите жени с малки гърди, а и възторгът у половинката е предсказуем.
3. Повишаване на творческия потенциал
Много жени сами не могат да разберат, откъде у тях се появява желание нещо да майсторят и да лепят, да преправят стари дрехи или да изразяват чувствата си чрез живопис. Всичко това се дължи на повишаване на активността на дясното полукълбо на главния мозък, отговорно за въображението, фантазията и емоциите. Именно то тласка бъдещата майка да прави ремонт на детската, да избира дрехи за бебето и аксесоари за развлечение. В очакване на среща с малкото бъдещата майка предварително подбира всичко необходимо, сякаш показва на мъника, че всичко вече е готово, очакват го и много го обичат. Жената възприема света през призмата на своето отношение към детето. А творчеството ѝ помага да свикне с новата роля и да приеме всички протичащи промени.
4. Развитие на интуицията като още един приятен бонус
Случайните озарения на жените в специално положение далеч не са безсмислени, а по-скоро закономерност. Бременността учи жената да чува своя вътрешен глас и да му се доверява. Изострената интуиция излиза като главно проявление на инстинкта за самосъхранение и предоставя на жената множество преимущества пред различни фактори на околната среда. Несъзнателно тя променя своите предходни предпочитания в храненето, избира по-полезни и екологично чисти храни, с лекота се справя с вредните навици и пази своя душевен покой.
5. Изостряне на сетивните органи
Не е тайна, че при загуба на един сетивен орган всички останали демонстрират способност да се усъвършенстват. И в това няма нищо странно, тъй като това е необходимо за бъдещата майка, за да разбира по-добре своето бебе. Например, обостряне чувствителността на зоните на главния мозък, които вземат участие в приема на звуковите сигнали. Необходимо е за определяне и точно разпознаване на интонациите на гласа на новороденото.

Топ 5 приятни бонуса на бременността
Оценете публикацията

Мария
Написана от Мария януари 5, 2018 18:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

TeMax София открива врати
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи