Вируси Зика, Ебола и HIV – биооръжие в действие или

Мария
Написана от Мария октомври 13, 2016 23:09

Вируси Зика, Ебола и HIV – биооръжие в действие или

Епидемиите от СПИН, вирусът Зика и треската Ебола остават загадка за учените – какво се е случило, как тези болести са се развили толкова стремително? Някои политици смятат, че техните възбудители са разработени в тайни лаборатории, изследващи биооръжие. Опитахме да намерим доказателства за тази конспиративна теория и да установим какви са истинските причини за разразилата се епидемия и за кого са изгодни те?
Епидемиите, разразили се неотдавна в страните от Африка и Южна Америка, накараха човечеството да си спомни за най-големия страх по време на студената вода – употребата на биологично оръжие.
Вече не само любителите на конспиративни теории смятат, че болестта Зика, треската Ебола и СПИН – са дело на човешки ръце, като техните възбудители са създадени в тайни лаборатории на Пентагона. Все повече учени и политици от различни страни стигат до извода, че тези вируси са се превърнали в средство, с което може да се регулира броят на населението в социалните и етническите групи.
Медицинската общност също е безкрайно обезпокоена от избухването на епидемии, които трудно могат да се обяснят еднозначно само с природни причини.
Коварното изкушение
20-ти век донесе на властимащите опасно изкушение – с помощта на авиацията контейнерите с причинителите на чума и прочие опасни заболявания биха могли да се доставят в дълбокия тил на противника. Бактериологично оръжие се е опитвала да използва кайзерова Германия по време на Първата световна война. В Русия тогава вече имало серум против чума. Биологичното оръжие било забранено още през 1925 г, но повечето от развитите държави продължавали разработките. Японците са го използвали през Втората световна война в Корея и Китай.
Уроците от Втората световна война не донесли полза на човечеството. Разработките на биологично оръжие продължили, и СССР и САЩ оправдавали това с необходимостта да намерят ефективни средства за защита срещу вируси и бактерии, които могат да бъдат използвани като потенциален противник.
Над политиците същевременно надвиснал призракът на хан Джанибек – който очаквал от съперника подлост, забравяйки, че биологичното оръжие може да донесе гибел не само на врага му.
Осъзнаването, че опитите да се превърнат заразните болести в оръжие могат да изпратят в гроба цялото човечество, дошло през 1975 г – тогава влиза в сила Конвенция за забрана на разработването, производството и натрупването на запаси на бактериологично и токсично оръжие и за тяхното унищожаване. Но ефективен механизъм за взаимни проверки не е съгласуван до сега.
ХИВ вирусът не спи
Версията, че вирусът на имунния дефицит на човека може да е в арсенала на разработчиците на биологично оръжие не е толкова фантастична.
Открит е едва през 1983 г, когато неизвестна болест започнала да засяга хората, които сега се отнасят към рисковата група – наркомани и хомосексуалисти. Тогава лекарите не предполагали, че това заболяване ще се превърне в бич на човечеството.
Вече е доказано, че ХИВ е мутирал в организма на човека от маймуните, които обитават Западна Африка. Но защо началото на епидемията съвпада с началото на революцията на биотехнологиите?
Треската от бреговете на Ебола
Военните на САЩ са разработвали подобни на Ебола вируси, като отговор на разработката на разработването в съветски лаборатории на биологично оръжие също на основата на този вирус.
Вирус Зика, заплаха за Олимпиадата
Според професор Франсис Бойл от Илинойския университет, когото цитира британското издание Мирър, вирусът Зика е подвид на генетично модифицирано биологично оръжие, патентовано от Рокфелер още през 1947 г.

Вируси Зика, Ебола и HIV – биооръжие в действие или
4.7 (93.85%) 26 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 13, 2016 23:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи