Защо е толкова болезнено, когато очакванията и реалността се разминат

Мария
Написана от Мария септември 17, 2016 08:18

Защо е толкова болезнено, когато очакванията и реалността се разминат

Акценти:

  • Болезнено - очаквания
  • Реалност - разминаване
  • Брак - нещастие

Свързани:

Понякога миналото ни се струва много по-привлекателно от настоящето. Тази илюзия е опасна за всеки, и за най-щастливия брак. Необходимо е да се умее и цени настоящето и да се приемат изменения, които се случват с нас и нашите партньори.

Читателка, на 39 години

Чувствата, бракът, работата, сексът – всичко в нейния живот не е както трябва. Всичко, за което е мечтала, си е отишло.

Разказваме обикновена история за някакво охлаждане в брака, някакво разочарование в живота, който е обещавал нещо необикновено, „страсти от възторг“, а се е превърнал във – внимание, спокойно, дружелюбно партньорство, което не е лишено от своето радости.

Тонът е ироничен, а недоумението, почти отчаяние, все пак се чувстват.

За да съхраним нещо неизменно, трябва да го умъртвим.
Питате как стоят нещата при другите, тоест смятате бракът ви за нещастен. Но, както разбирате, при другите е различно. Топлината, контактът, добрият секс и усещането, че сме си на мястото не се теглят на едни везни.

Но който е искал да се пристрои, не съжалявате за отсъствието на интересни разговори, а някои мечтаят да постигнат заедно успехи, не се огорчават, ако мъжът не изпада в умиление при вида на бебе. Въпросът е в това какво сте искали.

И изглежда, отговорът е ясен – за да бъде така, както е в началото. Всичко живо е несъвършено, то преминава през своите цикли на развитие, понякога доста болезнени. Това е неговият шанс да остане живо.

В противен случай не само във връзките, а в музея – за да се съхрани нещо в това състояние, в което е в момента, то трябва да бъде убито. И изглежда почти сте успели в това.

Всяка възраст има своите особености и в настоящия случай по-скоро прозират признаците на една криза на средната възраст, които се проявяват точно по този начин. На 20 години човек има едни цели и едни очаквания какво иска от живота, макар че на повечето не им ясно какво точно биха искали, и по-скоро правят спонтанни избори.

След 35 години вече се появява точно това разочарование от живота, за което стана дума по-горе и то е неизбежно, всички хора, които преминават през тази възраст в една или друга степен го усещат.

Една от причините е дългогодишни семейства да се разпадат е именно навлизането на съпрузите в критическа възраст – тогава започват да преоткриват себе си, някои мъже започват да проявяват интерес към по-млади момичета, предавайки така собствените си съпруги.

В някои случаи последните им прощават подобни мимолетни връзки, но невинаги и тогава вече може да се стигне до развод.

Освен това тогава и децата вече са пораснали – ако са завършили вече средното си образование и са заминали да учат в чужбина, то тогава повечето бракове се изчерпват от съдържание.

Бурните сексуални отношения са по-скоро в млада възраст, след това неизбежно се стига до охладняване на отношенията и остава само взаимното уважение и разбирателство между съпрузите. Но това е по-скоро предопределено.

Да, разбира се, при някои двойки сексуалните отношения се запазват, но вече на друго ниво. Още повече, че и мъжете имат здравословни проблеми и най-големият бич на съвременния мъж вече на достолепна възраст са проблемите с ерекцията.

Защо е толкова болезнено, когато очакванията и реалността се разминат
4.5 (90.79%) 63 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 17, 2016 08:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи