Защо повечето хора никога така и не постигат успех

Мария
Написана от Мария септември 24, 2016 01:18

Защо повечето хора никога така и не постигат успех

Акценти:

  • Успех - постигане
  • Цел - планиране
  • Действия - насочване

Свързани:

Успехът не е свързан с богатство. Много богати хора също са недоволни от своя живот. Да бъдеш успешен – означава постоянно да се усъвършенства, постоянно да подобряваме това, как ние живеем, как да работим и да се отнасяме към другите.

Много не постигат успех просто защото си губят цялото време за глупости.

Колкото повече се развиваме, толкова повече време разходваме не за ежедневните дреболии, а за най-важното – за това да уравновесяваме основните страни на нашия живот – духовната, социалната, финансовата, физическата, и да се откажем от всичко останало.

Колкото повече се развиваме, толкова по-ясно разбираме какво е нужно да променим в своя живот. Необходимо е да спрем да харчим пари и време за безполезни неща и развлечения.

Трябва да влагаме повече в своето образование и бъдещето.
Колкото по-успешни ставаме, толкова по-съсредоточена и качествена трябва да става и нашата дейност. Това не е свързано със стремежа към идеалното.

И това не означава, че през цялото време трябва, че през цялото време трябва да работим. Всъщност тайната за истинския успех включва редовен творчески отпуск.

Всяка сфера на нашия живот влияе на всички останали сфери

Неслучайно казват, че както правим едно, така правим и останалите неща. Това мислене е над нашето ниво. Така мислят и хората, които са изкоренили в своя живот всичко излишно.

За да приложим този принцип в живота, всеки ден трябва да се занимаваме само с това, което високо ценим. Само тогава, когато ще живеем осъзнато. И само тогава можем да бъдем такива, каквито искаме.

Въплъщението на този принцип в действителността отнема не само много време, но и много сили.

Трудно е да се откажеш от интересните, но безполезни предложения. Трудно е да се откажеш от лошите навици. За да промениш възгледите си за живота, е нужна смелост.

А и връщането към предишното, рутинно мислене е много лесно.
Но когато се научим през целия ден да живеем в съответствие със своите ценности, ще започнат да се случват удивителни неща. Ще се почувствате по-щастливи.

Ще започнете да отделяте повече внимание на близките. Ще се появят нови мечти и стремежи. Ще ви стане по-лесно да понасяте трудностите.

Изводи

Да си спомним думите на Джим Рон – много не постигат успех просто защото си губят цялото време за глупости.
Ето защо много хора не стават успешни – не се развиват и не се усъвършенстват.

Но е достатъчно само да започнем, и всеки ден ще бъдем по-близо до целта. Скоро ще стигнете там, където искате да бъдете.

Проблемът на повечето съвременни хора е, че прекалено бързо искат да достигнат до тази цел, и това ги кара да започнат ентусиазирано, и след това така скоропостижно да се отказват, и да се изоставят всички действия, които са започнали в посока подобряване на живота си.

В този случай най-добрият вариант е да възприемат идеята на минимализма, тоест да планират действия, които са насочени към минимални усилия към постигането на целта.

От друга страна трябва да се планира така, че да не са прекалено незначителни, че да ви накарат да загубите интерес към постигането изобщо на някаква промяна в живота ви.

Защо повечето хора никога така и не постигат успех
4.5 (90.46%) 65 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 24, 2016 01:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи