Защо прочитането на 100 книги годишно е задължително – топ 3 причини

Мария
Написана от Мария август 21, 2016 16:31

Защо прочитането на 100 книги годишно е задължително – топ 3 причини

Акценти:

  • Четене - време
  • Загуба - резултат
  • Вложения - възвръщане

Свързани:

Списъкът с книги, които трябва да прочетете, постоянно расте? Купувате книги, които дори и не докосвате. Дойде време да поправите това.

Уорън Бъфет, един от най-успешните бизнесмени в света, описва деня си така – стои по цял ден в офиса и чете. Съветва всеки да чете колкото се може повече, и това е действително достойна цел. Така че как да превърнете четенето в навик?

Ако четете тази статия, по-скоро ви вълнува фактът, че четете по-малко книги, отколкото би ви се искало. С всяка изминала година четем все по-малко и по-малко.

След училище, университета се появява работа, семейство, нови грижи, задължения – и четенето минава на втори план.

Но, за да постигнете наистина нещо в този свят, е необходимо постоянно да трупате нови знания. И книгите са един от най-добрия източник на информация и опит на другите хора. Затова нека си поставим цел – да четете не по-малко от 100 книги годишно.

Немския канцлер Ото фон Бисмарк е казвал, че глупаците се учат от собствения си опит, а той предпочита да се учи от опита на другите.

Книгите струват и време, и пари. Но ако време може да намери всеки, то с парите нещата са по-сложни. И тук вариантите са 2 – спечелване или икономия.

Но се убедете, че книгите си струват вашите вложения. Възможно е лично вие да нямате потребност от книги и интернетът и телевизията отлично да ги заместват.

В този случай просто не се безпокойте, че сте започнали да четете по-малко книги. Това няма нищо ужасно. На повечето хора книгите просто не са им нужни. Те могат да дадат спокойно 200 лева за чифт обувки, но да не желаят да изхарчат същите пари за 20 книги.

Но ако желаете да научавате повече, се налага да купувате. Същността на този съвет – колкото повече книги имате у дома, толкова изборът е по-голям, и това ще ви помогне да четете повече.

И ето защо. Четенето на голяма част на книгите няма да се налага да се планира от по-рано. Няма да седнете януари и да кажете – в първата седмица на юни ще чета тази книга.

Обичайно е да завършите една книга и да погледнете към рафта с книги, и решавате какво да вземете по-нататък. Ако няма подходящ вариант под ръка, ще престанете да четете, докато очите не ви попаднат на нещо, което си струва. Затова е важно да имате малък запас от книги.

1. Четете постоянно

Добре е през делничните дни да отделяте по 1 час и повече време през почивните и празниците. Намерете време за четене в графика. Не се оправдавайте, че сте твърде уморени или твърде заети.

2. Най-важното

Четете, докато останалите гледат новини по телевизията или за 113-ти път днес проверяват Фейсбук.
Ако можете да правите това, с лекота ще прочитате по 100 книги на година.

Повечето хора прочитат по 50 страници на час. Ако четете по 10 часа седмично, това означава по 26 хиляди страници на година.

Да предположим, че книгите, които четете са средно по 250 страници. Простата аритметика показва, че ще можете да четете по 104 книги годишно.

3. Загубеното време в четене си струва

Това е добър резултат, който не може да се каже за преглеждането на новостите в социалните мрежи.

Защо прочитането на 100 книги годишно е задължително – топ 3 причини
4.5 (90%) 26 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 21, 2016 16:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи