Защо жените предпочитат мъжете, които редовно ядат чесън

Мария
Написана от Мария ноември 12, 2015 20:37

Защо жените предпочитат мъжете, които редовно ядат чесън

Акценти:

  • Мъжка пот - приятна
  • Лоша миризма - причини
  • Чесън - по-добро здраве

Свързани:

Учени съветват мъжете да ядат чесън преди среща с жена.

Ако изядат не по-малко от 4 скилидки, миризмата на потта им става по-привлекателна за жените.

Резултатите от експеримента, проведени от изследователи от Чехия и Шотландия, показват, че мъжете, стремящи се към успехи сред противоположния пол, е полезно редовно да ядат чесън.

В този случай миризмата на потта става по-привлекателна за жените. В проучването взели участие 42-ма мъже, които подред или ядели суров чесън, или го приемали на капсули, или въобще не го ядели.

Същевременно в продължение на следващите 12 часа те носили в подмишниците специални превръзки, позволяващи акумулирането на миризмата на потта. След това превръзките били предложени на 82 жени, които трябвало да ги помиришат и трябвало да определят миризмата им по степен на приятност, привлекателност, мъжественост и интензивност.

В крайна сметка миризмата на потта на мъжете, употребяващи чесън в суров вид или във вид на капсули, е бил признат от жените за много по-привлекателен и не толкова интензивен, отколкото в случай, когато мъжете не са яли чесън.

Но за да се постигне този ефект, е необходимо да се изяде доста чесън – не по-малко от 12 грама или около 4 малки скилидки. При по-малко количество никаква разлика в степента на привлекателността на миризмата на потта не се е наблюдавала.

Учените предполагат, че установеният от тях ефект може да се обясни и от гледна точка на еволюцията. Чесънът притежава антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства.

Освен това резултатите от някои проучвания показват, че влияе положително на имунитета и защитава от някои форми на рак. Не е изключено, жените подсъзнателно да избират по миризмата мъжете, употребяващи чесън, тъй като предполагат, че те са по-здрави, в сравнение с тези, които не консумират това растение.

Още една хипотеза – чесънът понижава количеството бактерии, от които зависи острата миризма на потта, поради тази причина последният става по-приятен.

Обонянието е много важна част от живота на човека. Учените твърдят, че всеки човек има своя собствена уникална миризма, която издава в какво здраве се намира човек, дали е болен, а също и дали се чувства щастлив.

Експертите все пак напомнят, че всяка неприятна, остра миризма – на потта или от устата, сигнализира за някакви нарушения в организма. Първото на което следва да се обръща внимание – това е миризмата от устата.

И ако това не е свързано с устната кухина, зъбите, следва човек да потърси лекарска помощ, или пък към гастроентеролог, в този случай миризмата може да бъде свързана както със заболяване на стомашно-чревния тракт, така и с онкологичен процес.

Помнете, че всяка миризма свидетелства за състоянието на нашето вътрешно производство. И вашите подозрения – трябва да ви бъдат като индикатор, който да ви накара да посетите лекар.

По-добре е да се презастраховате, отколкото да изпуснете началото на заболяването. Киселото зеле, гнилата ряпа, миризмата на месо, конската пот, терпентинът – всичко това са аромати на най-различни заболявания. Като във всяко болнично отделение витае собствена неповторима миризма.

И само от време на време тя бива нарушавана.

Завеждащи отделения коментират, че понякога влизат в отделението и осъзнават, че днес ще се случи нещастие. Във въздуха витае някакъв специфичен аромат, както казват самите лекари – миризма на духове.

Защо жените предпочитат мъжете, които редовно ядат чесън
4.6 (92.14%) 56 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 12, 2015 20:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи