Заради акселерацията днес младите хора започват да правят секс много по-рано, отколкото преди.

Добре е още в ранния пубертет да проведете с децата си открит разговор, в който да им обясните как да се предпазват от болести и бременност. 

Според психолозите, голяма част от тийнейджърите не са подготвени за сексуалното общуване и мнозина от тях не са наясно по много от сексуалните въпроси.

Ето и най-разпространените заблуди.

Бременност

По някаква причина някои момичета смятат, че не могат да забременеят от първия път. Разбира се, добре знаем, че това не е вярно. Да имаш дете е наистина нещо важно. Ползвайте презервативи, дори и първия път.

Похотта не е любов

Когато си млад, се чувстваш объркан всеки път, когато стане въпрос за секс. Такъв е случаят и когато похотта се обърка с любовта. А разлика има.

Похотта е физическа, любовта е както физическа, така и емоционална. Трябва да ги има и двете, за да има и любов.

Полово предавани болести

Можете да ги наричате болести, предавани по полов път, сексуално предавани инфекции, венерически болести – всички означават едно и също и трябва да се приемат насериозно.

Прилича малко на въпроса с бременността. Може и да сте чували друго, но истината е, че можете да се заразите с полово предавана болест още при първия път, затова използвайте презерватив.

Не всички момичета получават оргазъм първия път

Това е прекалено голям стрес, който поемате върху себе си.Сексът е като всяко ново нещо. Можете да имате нужда от малко практика и след това идва хубавата част.

Оралният секс също е секс

Независимо какво може да сте слушали, оралният секс е също секс. Да, не може да се забременее, но е също толкова интимен и важен както и другия. И също така можете да се заразите с полово предавани болести.

Той ще ти каже каквото й да е, само за да те вкара в леглото

Дами, понякога мъжът просто иска да прави секс с вас. В подобни случаи той ще ви каже всичко, което мисли, че искате да чуете, само и само да получи каквото иска.

Така че, ако си струва, ще изчака, докато сте готови. Знайте, не ви обича, освен ако не го покаже.

Трябва да бъде специално

Когато правите любов с някого, трябва да правите точно това – „любов”. Това е физическо изразяване на чувства, които съществуват, а не нещо, което вършите с всеки случайно срещнат, просто защото „така се предполага, че трябва да правите”.

Любовната игра е важна

Не можете просто да се втурнете напред и да се устремите към върховното удоволствие. Любовната игра е много важна част от секса и за двата пола – не я пренебрегвайте и изпускайте.

Дивото зове!

На теория да правиш секс сред природата звучи някак вълнуващо – има непринуденост и романтика. Но всъщност нещата често могат да станат малко груби, дори опасни. Особено ако го правиш на грешното място.

Не всичко се върти около теб

Мислете за секса като за игра на тенис с изключение на това, че всъщност не се опитвате да спечелите.

В крайна сметка ще финиширате, но ако можете да продължите достатъчно бързата размяна на топката, тогава и двамата можете да отбележите точка, дори две. А това е желаният резултат в тениса... Всъщност в секса.