Често жените правят основни грешки в своя външен вид, грима, облеклото и присъствието си, които отблъскват мъжете. Ето някои от тях, които те често допускат и няколко съвета как да ги избегнете:

  1. Прекалено много парфюм

Мъжете винаги казват, че прекалено хубаво, никога не е на хубаво. Точно за това е необходимо да запомните тези цифри: не повече от 3 пръскания, ако използвате парфюм и не повече от 4 за тоалетна вода.

  1. Прекалено много грим

Прекалените слоеве фон дьо тен, кремове, коректори или пудра върху лицето ви, могат да изцапат яката ви… неговата също. Поддържайте лицето си с лек фон дьо тен или пудра, като премахнете видимия грим с фина салфетка или влажна гъба, и коректор за зачервявания и петна по кожата.  Мъжете и техните сметки за химическо чистене ще ви благодарят.

  1. Суха кожа

Невъзможно е да има нещо по-малко секси от сухи крака, груби лакти и напукана кожа. През лятото не бива да пестите от лосиона за тяло. Добре е да използвате овлажняващ лосион, веднага след като излезете от банята. Тогава той няма да може да държи ръцете си на разстояние от вас.

  1. Небрежна епилация

Нищо не казва „Отказах се”,както не добре епилираните крака. Ако използвате самобръсначка за почистване на косъмчетата, използвайте я вечер за най-добри резултати, защото докато спите краката се подуват и е възможно на сутринта да пропуснете косми. Също така е добре да използвате нов нож всеки път. Ако го направите, това ще ви помогне да избегнете тези досадни следи от бръснач.

  1. Жълтеникави зъби

Кой желае да целува някой с посивели или пожълтели зъби? За ярка, бяла и красива усмивка е необходимо да използвате избелваща паста за зъби. Наясно сте, че това е най-лесният и ефективен начин за избелване на зъбите и за постигане на блестяща усмивка.

  1. Лепкави устни след използване на гланц

Има различни видове гланц, които овлажняват и придават фин блясък, а има и такива, които са толкова лепкави, че дори могат да залепят парчета от счупено стъкло. Трябва да държите устните си готови за целувка с качествен гланц, който трае с часове и въобще не е лепкав.

  1. Прекален оранжев цвят на кожата

Бронзовият блясък може да ви направи много красива, но също така е и много коварен. Повече от един слой може да е прекалено много и това ще ви изиграе лоша шега. Напълно нормално е да потъмните кожата си само с един нюанс по-тъмно от естествения цвят на кожата ви.

Също лошо впечатление прави и оранжевото лице, което е добило твърде много тен в солариума. Придържайте се повече към природните си дадености - повечето мъже харесват естествените жени.

  1. Твърда коса

Никой не е в състояние да прокара пръсти през косата си, ако тя е захваната на кок или хваната така, че да е опъната възможно най-много. Препоръчваме ви използването на по-достъпен вид прическа, като леки вълни или т.нар. конска опашка.

Избягвайте и употребата на прекалено много лак или пяна за коса. Мъжете не обичат ръцете им да лепнат, след като ви погалят.

  1. Прекалено опушен грим

Започва съвсем невинно: вие, палитрата с различните видове сенки и огледалото. Но тук нещата могат да изглеждат много по-грозни след като използвате по-тъмни цветове и нанасяте слой след слой. Направете изтънчен, секси опушен грим, като леко нанесете очната линия по края на очите си.

  1. Червило, което се набива твърде много на очи

„Това е прекалено ярко, а това е прекалено тъмно”. Когато става въпрос за червила, мъжете са прекалено взискателни. При тази ситуация е трудно да ги обвиняваме, защото не искат да изглеждат като клоуни когато ги целунете. Поддържайте устните си с неутрално червило, близко до естествения тон на устните.