Както има неща, които децата никога не казват на родителите си, така има и секрети, които вашите майки не ви казват никога.

Сред тези неща са конкуренцията между жените, начинът на обличане, надебеляването.

Ето кои са темите, по които вашите майки не обичат да разговарят с дъщерите си.

  1. Това кара ли ме да изглеждам дебела?

Особено, когато дъщерите ви пораснат, често се изкушавате да зададете този въпрос или някоя негова вариация: Изглеждам ли прекалено стара? Красива ли съм?

Когато една майка е облечена добре и вижда друга жена на улицата, веднага започва да се конкурира с нея в съзнанието си, но се опитва да прикрие това от своята дъщеря.

Защото не иска тя да разбира от малка, че конкуренцията между жените във всяка възраст е доста нажежена. Дъщеря ви ще открие това скоро, но по-добре е да не го научи от вас.

  1. Защо си облечена така?

В днешни дни майките се опитват да насочат своите деца към облекло, което е подходящо за тях и съвпада с вкуса им. Но докато те се чувстват комфортно в своето облекло, те не разбират че децата им не харесват този стил и всяко едно възражение възприемат като критика.

Може да се окаже много трудно да се справите с този проблем, когато вашата дъщеря стане тийнейджър. Тогава вие все още купувате нейните дрехи, но в повечето случаи тя не ги носи.

Вие може да мислите, че тя ще изглежда много очарователна в роклята, която сте й купили, но въпреки това новият тоалет може да прекара доста време на закачалката.

Поради тази причина е добре да се консултирате с вашата дъщеря преди да й купувате, каквото и да е било.

  1. Ако ядеш твърде много мазнини, ще надебелееш

Повечето майки изпитват голяма трудност да изрекат тези думи. Те често  използват други изрази, за да го кажат, но все пак им е трудно. Но искат техните деца да се чувстват виновни, всеки път, когато ядат нещо нездравословно.

И дори лъжите,че стафидите са като шоколадови бонбони, не вършат работа. Но трябва да се успокоите, защото умереното консумиране на десертни изделия или картофен чипс няма да доведе до наднормено тегло. Проблемът идва когато се прекалява с нездравословните храни.

  1. Трябва да започнеш да тренираш

Това може би са най-трудните думи, които една майка може да каже на своята дъщеря. Децата са умни и на ранна възраст могат да се сетят моментално какво им се намеква с това да започнат да тренират някакъв вид спорт. 

Има много родители, които прекалено много пресират децата си да започнат да тренират, защото се притесняват за тяхното здравословно състояние, ако не го правят.

Разбира се, тичането, горенето на мазнини и вдишването на свеж въздух са много полезни за вашето дете. Също така организираните спортове изграждат самочувствие и отношения със съотборниците.

Не трябва да сте против физическата активност, а против нездравословните тренировки за рязко сваляне на тегло.

  1. Не можеш да се справиш

Дъщеря ви възприема тези думи по този начин: „Нямаш нужните качества да се справиш без значение колко усилия полагаш. Тогава защо изобщо се опитваш?”

Защо бихте подтикнали вашето дете към провал? Разбира се, че не искате вашата дъщеря да има илюзии, а вие чувствате , че е ваше задължение да я спрете, преди да се е наранила, но си задайте въпроса: как може да се прецени какво е добро за някого? Ами ако провалът е най-добрият път към успеха?

Трябва да насърчавате хората, които са избрали пътя на предизвикателството.