Уверените в себе си хора не се съмняват в собствения си успех. Ако вие не вярвате в себе си, защо очаквате някой друг да го направи? За да станете по-уверени, можете да следвате 10 съвета, които дават психолозите.

1. Не се оправдават

Уверените в себе си хора носят отговорност за собствените си мисли и действия. Те не обвиняват обстоятелствата и хората за предизвикателствата, пред които се изправят.

2. Не се боят да направят нещо, които е страшно

Уверените хора не дават на техните страхове да управляват живота им.

3. Не живеят в сапунения мехур на своя комфорт

Уверените хора избягват зоните на комфорт, защото те знаят, че това е мястото, където мечтите умират. Те активно търсят дискомфорта. Умението им да се адаптират и да намират нови решения е залог за техния успех.

4. Не отлагат делата си за следващата седмица

Уверените хора знаят, че добрият план, изпълнен днес, е по-добър от квалифицирания план, изпълнен някога. Те не очакват подходящото време и обстоятелства, поради това те знаят, че такива очаквания възникват от страха от промени. Действат сега, днес, защото прогресът е точно тук и сега.

5. Не са ангажирани с мнението на околните

Уверените в себе си хора не обръщат внимание на негативната реакция на околните.

Но въпреки това те са загрижени за тях и се стараят да правят всичко възможно, за да оставят положителна следа в света, като им е абсолютно безразлично негативното мнение на околните.

Те знаят, че техните приятели ги приемат такива, каквито са, а останалите неща всъщност нямат значение.

6. Не съдят хората за лошите им страни

Уверените хора не се впускат в ненужни, разрушителни драми в своя живот. Те не виждат смисъл в обсъждането на постъпките и действията на приятели, не навлизат в задкулисни интриги на работа или в измислянето на истории за околните.

Техният живот е дотолкова разнообразен, че желание да се вглеждат в живота на другите хора, не възникват.

7. Не позволяват недостигът на ресурси да ги спре

Уверените хора могат да продължат да се развиват и да постигат цели разумно, използвайки това, което имат към настоящия момент.

Те знаят, че всяка цел е достижима при креативен подход и при отказ от бягство от нея. Не се измъчват от своите неуспехи, а се съсредоточават върху търсенето на решения.

8. Не сравняват

Уверените хора знаят, че те не се съревновават с другите. Те не се състезават с никой друг, освен със себе си в миналото. Знаят, че всеки човек изживява своя уникален житейски път и сравнението е абсолютно безполезно.

9. Не търсят пътища, съответстващи на очакванията на другите

Уверените хора не се интересуват от това дали техните действия съответстват на очакванията на околните. Те осъзнават, че не всички хора си допадат и това е напълно нормално. Фокусират се върху качеството на своите отношения, вместо върху тяхното количество.

10. Не търсят постоянната стабилност

Уверените хора не се боят от промените и от постоянните предизвикателства. Те знаят, че животът понякога е несправедлив. Не изпитват нужда от това да контролират всяко едно нещо и всеки процес в собствения си живот, а се съсредоточават върху това да реагират на случващото се по максимално позитивен начин.