Ако проблемите с акнето не изчезват, а се появяват отново и отново, използвайте традиционен метод, за да отстраните проблема.

В народната медицина хранителните продукти са използвани за лечение на кожни заболявания и недостатъци.

С развитието на медицината са създадени лекарства, които лекуват симптоми на настинка и едновременно с това - проблемна кожа.

Аспирин

Салициловата киселина е основна съставка на аспирина, която се използва в много препарати, предотвратяващи поява на акне. За да си приготвим маска вкъщи, може да използваме разтворена салицилова киселина (1 аспирин) в малко вода.

С помощта на памучно средство нанасяме върху проблемния участък и оставяме да подейства около 10 минути.

Маслото от чаено дърво

Джесика Крант е доктор по дерматология в „SUNY Downstate Medical Center“, тя препоръчва маслото от чаено дърво, като ефективно решение с проблемното акне. „За да се отървете от проблема, е достатъчно да нанесете няколко капки от маслото върху малко памук и да го разнесете по кожата. Оставете маслото да действа през цялата нощ.“

Лед

При зачервяване използвайте лед. Той стеснява кръвоносните съдове и предпазва от отоци и подуване на кожата.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет се използва в много от продуктите за грижа на проблемна кожа. Съдържа лимонена киселина. Разтворете 1 лъжичка ябълков оцет в няколко лъжички вода. След използване на тази смес, кожата ще се почисти от бактерии и ще засияе.

Лимонов сок

Лимоновият сок е богат на L-аскорбинова и лимонена киселина. Ефектът от употребата му в различни маски се отразява благоприятно върху кожата. Достатъчно е лимоновият сок да се нанесе върху лицето и да се остави да действа през цялата нощ.

Чесън

Чесънът е природно средство, което се използва в много домашни рецепти за лечение на различни видове болести. Употребата му в народната медицина намира приложение и при възпаление на кожата. Счукайте няколко скилидки чесън и добавете 1-2 лъжички вода. Намажете засегнатите зони и оставете да действа 5-10 минути, преди да измиете обилно с вода.

Белтък

Полезните свойства на белтъците са познавани и използвани още в средновековните методи за избелване и подхранване на кожата. За почистване на черни точки и други несъвършенства, белтъците са идеално средство, което лесно ще откриете вкъщи. След като измиете лицето си, нанесете белтъка върху кожата, той действа като пилинг, премахва бактериите и мъртвия слой клетки.

Сода за хляб

Освен добавка към вкусните тестени изделия, содата има свойството да почиства кожата, като премахва напластените замърсявания върху повърхността й. Необходими са две съставки - лъжичка сода и вода, които се размесват, докато се получи равномерна смес.

Определете типа на вашата кожа, ако имате свръхчувствителност, и нанесете само върху проблемните участъци. Когато сместа от содата засъхне, след отмиването й замърсените участъци се почистват.

Тя има изсушаващо действие, затова е необходимо кожата да се подхрани с козметичен крем след края на процедурата.

Бананови обелки

Редица изследвания са доказали, че банановите обелки са много полезни. Високото количество на витамините, които съдържат корите им, подхранват кожата на лицето и са подходящи за всеки тип кожа. Лековитите свойства са проучени, чрез изследвания за лечение на брадавици и избелване на зъбите.