Сексът е едно от нещата, в което винаги искаме да има развитие и което смятаме, че винаги може да бъде по-добро от предишния път. Но не бива да забравяме, че за да бъде той такъв, не трябва да разчитаме само на партньора ни да ни го направи такъв.

Сексът изисква и от нас, и от човека, с който го практикуваме действие. Той не може да бъде едностранен и да бъде това, което сме искали винаги.

А за да можем да се наслаждаваме на един по-добър интимен живот е добре да променим някои неща и в самия ни личен живот, които ще ни гарантират подобрение и в интимния ни.

И най-вероятно не само в интимния ни, но и като цяло.

  1. Погрижете се за външния си вид

Да, характерът винаги е най-важния от цялата връзка, но още древните гърци са смятали, че външния ни вид е отражението на вътрешния ни свят.

Красиви отвътре – красиви и отвън.

Разбира се, това винаги има своите изключения, и това се е доказвало и ще продължава да се доказва, но защо да не променим нещата, които зависят от нас към по-добро, след като имаме възможността да го направим и след като те самите, щом бъдат променени, сами ще променят живота ни, като цяло, към по-добро?

И ако оправданието ви е, че тези промени изискват прекалено много време, а вие не разполагате с такова, спомнете си, че това време така и така ще мине, но от вас зависи дали ще го оползотворите правилно или ще го пропилеете в безсмислени оправдания.

Външният вид все пак е това, което привлича веднага – както се казва, „Никой няма да се влюби в характера ви от пръв поглед“ и „По дрехите посрещат, по ума изпращат“.

Хранете се здравословно, отделете един половин час от деня си за една тренировка, станете малко по-рано и се погрижете за веждите си, не си позволявайте да си лягате с грима, защото сте „прекалено уморени“ и т.н.

Щом свикнете да се грижите за себе си, не само че ще забележите уникална промяна в настроението и духа си, но и в тялото си. Тази грижа ще ви стане навик и вече няма да можете без нея – няма да ви изморява, а напротив, ще ви носи удоволствие.

Също така, тя ще ви направи по-уверени в себе си и замислете се – няма да има нужда да гасите лампите следващия път, когато нещата се разгорещят.

  1. „Опознайте себе си“

Мастурбирането не е грях. Ако сте свикнали да го приемате като такъв, то спрете. Всъщност мастурбирането много точно може да ви помогне да се опознаете и да разберете какво ви доставя удоволствие в секса и следователно, така да знаете, как да подхождате спрямо партньора ви и какво да изисквате от него, що се отнася до интимния ви живот.

Експериментирайте със себе си – съсредоточете се върху това вие да си доставите удоволствие и може случайно да откриете много техники, за които преди да не сте се срещали или такива, които да ви помогнат да измислите съвсем нови, свързани с противоположния пол, а така ще натрупате опит, който може да ви бъде полезен и в задоволяването на самия ви партньор.