Възможно ли е да не можете да се наслаждавате на тези удоволствия, които ви предлага живота. Понякога, за да се почувствате по-добре, е достатъчно да погледнете на обичайните неща от малко по-различен ъгъл.

Кои са тези 20 най-подценявани удоволствия от живота, които вие също навярно изпускате?

1. Лежите в леглото си след бурна нощ и осъзнавате, че днес не е необходимо да ставате за никъде.
2. Когато някой, който много ви харесва, ви чеше по гърба с нокти.
3. Когато останалото между зъбите най-накрая излиза;
4. Моментът, когато из зад ъгъла виждате сервитьорката с храната ви;
5. Когато за първи път отваряте прозореца след дълга, студена зима, макар че сега сме на такъв етап, че скоро ще ни се наложи да правим обратното, за да се спасим от наближаващото захлаждане.

6. Времевия интервал, когато вие първоначално не сте могли да заспите час или два, а след това разбирате, че вече се унасяте и всеки момент ще заспите.
7. Когато дълго време сте се бояли да се хванете да свършите нещо, а сега най-накрая, го довършвате. Чувство за облекчение и усещане за изпълнен дълг в едно.
8. Когато след тежък работен се отпускате в гореща вана.
9. Когато ви се получава да се присмеете на друг човек и дори карате цялата приятелска компания да се засмее.
10. Събуждане с усещането, че сте си починали много добре. Това се случва толкова рядко, че в този вие действително се чувствате особено.

11. Сваляте от простора изпраните дрехи и усещате миризмата на свежест, изходяща от тях.
12. Когато цял ден ви е било студено, а след това сте пристигнали у дома и сте осъзнали, че там е много по-топло, отколкото в офиса. Но всъщност се оказва, че макар и да не е приятно, престоят на студено може да ви помогне за отслабване.

Все пак обаче сме родени в район, където топлото време от годината е по дефиниция повече от студеното и затова малко от нас харесват студените зимни дни. Повечето обичаме слънцето, морската вода и изобщо всички българи свързваме топлото време с приятното време, прекарано на морския бряг.

13. По радиото са пуснали любимата ви песен. И тя свършва именно в момента, когато вече паркирате и след по-малко от минута трябва да слезете.
14. Когато успявате да си изпиете следобедния коктейл, защото можете да си го позволите.
15. Когато си лягате на току що сложени изпрани чаршафи.

16. Когато се смеете. Обикновено ние подценяваме тази емоция, възприемаме я като дължима. Но е важно да осъзнавате самото удоволствие.
17. Първата глътка вода след дълга разходка в горещ ден.
18. Когато сваляте високите обувки след дълъг ден разходка в планината и изпитвате някакво задоволство от това, че сте ходили много време и същевременно сте се насладили на невероятни природни пейзажи, които ще ви вдъхновяват поне за седмица напред.
19. Когато си сваляте мокрите чорапи и си обувате сухи, ако са и затоплени, удоволствието, което изпитваме, е още по-голямо.
20. Когато легнете да спите, веднага щом сте си взели душ. Това не е случайно, защото на повечето от нас ни е известно пожеланието, което сме чували от своите родители, баби и дядовци – „Да спиш като къпан“. Къпането действа пречистващо за тялото, тъй като кожата също абсорбира вода и затова човек много лесно заспива след баня.