Много храни причиняват различни възпаления, като например млечните продукти, ядките и преработените храни.

Въпреки това, фармацията е създадена на такъв принцип, че когато закупите лекарство, то само временно да реши проблема ви или да ви създаде нови.

Истината е, че много от лекарствата, за които се твърди, че лекуват кожни заболявания, обриви и т.н.q всъщност са много богати на съставки, които водят до тези заболявания.

Или иначе казано мислиш си, че купуваш лекарство, а си купуваш болест в опаковка, с листовка.

За обикновения човек това е трудна работа, защото повечето съставки са с химичните си имена и никъде няма да срещнете нещо, написано с разговорното си наименование, следователно ще ви бъде по-трудно да разберете какво си купувате.

И въпреки това, повечето кожни алергии се получават от некачествена храна и от несъвместима за отделния индивид хранителна диета.

За това ключовия момент към намаляване на риска от прихващане на кожни алергии се крие в това да премахнете някои храни от своята диета.

Някои от най-честите храни-причинителки на обрив са: месо, преработени храни, печени храни, пшеница, глутенови зърна, сладолед и всякакви други, които са на базата на млечните продукти.

Премахването на тези храни от вашето меню определено ще облекчат обрива или ще спомогнат да бъдете по-защитени при евентуална опасност.

Но все пак, има и други вещества, които често са виновни за кожните проблеми, вещества, които не са широко срещани и повечето от тях са доста редки и неизвестни.

Други причини могат да бъдат алергии или свръхчувствителност към околна среда, напитки или храна.

Прекомерният стрес води не само до проблеми със сърцето, кръвното налягане и т.н., а и до кожен дисбаланс, така че и той влиза в графата на факторите, които можем да виним.

Различни болести могат да рефлектират върху състоянието на кожата и на практика да заболеем от две болести на един път, което е доста неприятно.

Чревната дисбиоза е едно от тези заболявания. Тя предизвиква дисбаланс между добрите и лошите бактерии в червата и често това рефлектира върху състоянието на вашата кожа.

Ще ви представим и 3 природни начина, чрез които да засилите имунитета си срещу подобен вид заболявания.

  1. Натурален зехтин

Зехтинът, когато е истински, без излишни добавки, консерванти и т.н., е не само чудесна добавка към салатите! Той също така помага за успокояването на кожата и намаляването на сърбежите от обрива.

Зехтинът съдържа най-здравословните мононаситени мазнини, олеинова киселина, витамин Е и други мощни антиоксиданти, които ще успокоят кожата ви!

  1. Алое Вера

Алое Вера-та е позната на човечеството от хиляди години. Сведенията за това растение датират още от древните култури, които са го използвали в медицината много преди нас.

Тя съдържа противовъзпалителни и противогъбични агенти, които успешно се борят с влошеното състояние на кожата, за това е толкова силно препоръчвана и често използвана!

Когато имате кожни проблеми, намажете проблемната зона с масло или гел от Алое Вера и оставете 20-тина минути, после измийте и подсушете добре, гарантираме ви, че ще успокои дразнението и ще реши проблема ви!

  1. Ябълков оцет

Също много силен продукт що се отнася до кожни обриви. Той е полезен, чудесен спътник към всяка салата и някои сосове, а освен това може и да реши изключително дразнещите обриви.

За да третирате проблемната зона с него, просто го разредете с вода, защото все пак той е доста кисел, нанесете го върху тампон и грижливо разтъркайте засегнатото място.