И да си жена не е лесно, определено.

Има толкова много неписани женски закони, толкова много неща, които трябва да спазваме във взаимоотношенията си с други хора, толкова много усилия понякога ни трябват, за да бъдем във форма, ако не дай си Боже сме наследили бавния метаболизъм на майка си, толкова много време ни е необходимо сутрин, за да се докараме в що-годе приличен вид.

Сякаш в един момент всичко това става уморително и днес все по-често и по-често, можете да чуете жени, които да се оплакват от пола си и открито и свободно да заявяват,че биха искали да са мъже или че не ги интересува, че няма да живеят по правилата и ще правят това, което си иска.

И да, все повече и повече стават жените, които излизат с увиснали, широки и протрити дънки, навлекли огромния размъкнат пуловер, който най-вероятно би стоял добре на баба им и без дори да са изчистили вчерашния си размазан вече грим.

Кой ще забележи, на кой пък толкова голямо впечатление ще му направи дали лакът на ноктите ни вече е за смяна или пък дали сме пропуснали да измием косата си днес? Една конска опашка и готово, нали?

Всъщност обаче, мъжете забелязват всички тези малки неща. И дори да не показват, че са го направили си вадят изводите от това, което виждат. А ако „не ви интересуват мъжете и тяхното мнение“, то добре знаете, че няма да минете, без да станете повод за дискусия между други жени.

Защото жените сме такива – неслучайно е присъщо на нас да клюкарим и да обсъждаме.

И е добре да обърнем внимание на някои от нещата по външния ни вид, за които сме така сигурни, че никой няма да забележи.

1. Еднаквите дрехи

„Никой няма да забележи, че нося един и същ панталон няколко дена подред – нали си сменям блузите.“

Най-вероятно обаче именно това ще забележат всички – че сякаш имате колекция от горни дрехи и само едни дънки. Непременно се отърсете от този навик, като вместо да харчите пари за страшно много долни дрехи, просто се научете да комбинирате дрехите си правилно.

Ако успеете да го направите, с няколко блузи и не повече от 3 чифта дънки, ще можете всеки ден да изглеждате зашеметяващо.

2. Присъствието само на дънки в гардероба ви

Все повече и повече жени забравят да показват именно това – че си жени. Няма нищо срамно в това да си сложите пола или рокля понякога – така ще подчертаете женствеността си.

Освен това, подобни дрехи са много подходящи за да прикриете няколкото излишни килограма, които дънките ви така подчертават, ако имате такива, затова се възползвайте от пола си.

3. Спане с грим

Никога не си позволявайте да си лягате с грим, колкото и да сте изморени – след време ще се образуват бръчки около очите ви, които няма да можете да премахнете.

4. Маникюрът

Да, това че лакът ви вече почти го няма и по ноктите ви са наблюдават само някакви жалки остатъци от него е признак, че трябва да обърнете повече внимание на ноктите си.

Освен, че е грозно е и вредно да ходите толкова дълго време с лак – махнете го и оставете ноктите си да подишат ден-два, преди да нанесете новия слой.