В предишна статия описахме няколко съвета, които ще помогнат на мъжете да подобрят качеството на сексуалния си живот. Ето още 4 начина, с който представянето в спалнята на мъжкия пол да се подобри.

Не сравнявайте вашия полов живот с порното

За съжаление повечето хора научават всичко, което знаят от порното и по този начин засягат на само сексуалните си възможности, но и отношенията с партньорите си. Проблемът е, че жените и мъжете, които участват в тези продукции са в много по-добра физическа форма. И мъжете и жените са подбрани, според външните си качества, което при една обикновена двойка може да доведе до създаване на нереалистични очаквания.

„Един от най-разрушителните митовете на порното е, че убеждава много момчета, че не притежават добри физически характеристика“, казва Кастелман. „Те забравят, че порнографията е изисква специален подбор на определени хора, които рядко попадат в средностатистическите категории. Обикновено повечето участници се избират според най-добрите физически характеристики.“

Фокусирайте се върху приятните усещания

Стресът, тревожността и отвличането на вниманието могат да понижат удовлетворението от секса. Оставете стреса на работното място и намалете безпокойството за представянето си. По този повод Бретан казва: „Ако можем да успокоим нашите умове и да сложим край на тази непрестанна вътрешна от бърборене, че можем да постигнем по-добър секс“.

Тя препоръчва мъжете да се фокусират върху приятните усещания. „Има техники, които помагат да се увеличи удоволствието от сексуалната игра, като установим контакт с очи или започнем масаж или синхронизирано дишане, които да помогнат да запазите момента. Страхотният секс се случва в настоящето и не трябва да се притеснявате, дали ще свършите скоро, достатъчно е само да споделите удоволствието с половинката си.“

Не мислете за размера

Когато става въпрос за размера на пениса, мъжете винаги чуват, че той няма значение за жените. „Аз няма да се преструвам, че размерът няма значение“, казва Дейвидсън. „Има много жени, които са абсолютно прави за това, но аз предпочитам мъжът да се съсредоточи върху идеята за нещата, които прави“.

Всички хора имат различни физически характеристики. За голяма част от жените най-подходящият размер е този на средностатистическия мъж, въпреки че това обикновено е въпрос на лично предпочитание. Все пак не е нещо, което да предизвиква притеснение или ниско самочувствие. Съсредоточете се върху любовната игра, целувайте, галете и открийте други начини за да доставите удоволствие на партньорката си. Любовната игра удовлетворява сексуалното удоволствие при мъже и жени, без значение от физическите им характеристики.

Не забравяйте да разговаряте с вашия партньор, за да разберете какво харесва. „Много от жените са чувствителни към човешки глас по време на правенето на любов“, казва Дейвидсън.

Направете си график за секс

Може да звучи банално да планирате вечери за секс, но всъщност това ще осигури спокойствие и на двамата партньори, особено когато имат по-реалистични очаквания. Според романтичните сцени от филмите трябва спонтанно да се хвърлим в обятията на партньорите си, за да постигнем разтърсващо удоволствие от секса. Не е необходимо да чакате залеза, да пускате романтична музика и да палите свещи всеки път, когато си уговорите среща“, казва Кастелман. „Това са пълни глупости. Реалният живот е сцена от филмовата площадка и не трябва да се стремите да си поставяте нереалистични цели.“

Редовният секс може да доведе до сплотяване на двойката и решаване на редица конфликти, свързани с желанието да се премахнат различията и чувството за несигурност. Хората казват: “Ами ако не съм в настроение?“ Това е едно от нещата, които пречат на взаимоотношенията и понякога са необходими компромиси. Но това, което учудва хората, след като те започнат да насрочват дати за правене на секс е, че много скоро те действително постигат тези резултати“, казва Кастелман.