Вие трябва да изглеждате готови за снимка по всяко време на годината.

Избелването на усмивката е задължително, но намирането на време за посещение при зъболекар не винаги се побира в плановете ви.

Понякога не искате да използвате коктейл от химикали за зъбите си, за да ги направите малко по-бели.  За щастие, не е нужно да опитвате – само трябва да следвате 5-те начина за да го постигнете.

  1. Водороден пероксид и сода за хляб

„Содата за хляб и водородният пероксид са сред най-старите домашни средства за избелване и защита на зъбите”, казва Кейт Арбайтман, зъболекар в кабинет в Ню Йорк, наречен „Arbeitman and Shein”. „Хората са постигнали  реални резултати от изплакване с разреден водороден пероксид само за няколко секунди”, казва тя.

Специалистката, също така, препоръчва да смесите сода за хляб и водороден пероксид в пастата и да го използвате вместо обикновена паста за зъби.

Просто добавете няколко капки от водородния пероксид и го смесете със содата за хляб,  докато се получи хомогенна смес. След това може да я използвате като обикновена паста за зъби.

„Това не трябва да се превръща в паста за зъби, която да използвате ежедневно”, казва зъболекарят Гери Куратола от базираната в Ню Йорк „Rejuvenation Dentistry”. „Тъй като и двете съставки са абразивни, той препоръчва да се използва за 3 до 5 дни в седмицата, като след това е необходимо да изчакате от 3 до 6 месеца, преди да го използвате отново.

2. Ягодова паста

„Ягодите съдържат ябълчена киселина, което е чудесно за разтваряне на петна от кафе, червено вино и чай по зъбите”, казва Куратола.

Направете на каша една или две ягоди и добавете към сместа около една чаена лъжичка сода за хляб. „Използвайки детска четка за зъби (това помага за достигане на трудно достъпните места), втрийте тази смес за 5-7 минути.

След като изплакнете добре, може да използвате конец за зъби, за да премахнете семки от ягодите, които са останали между зъбите ви.

3. Обелка от банан

„Може да използвате вътрешната страна на обелката от банан, който е богат на калий, магнезий, манган и други минерали, за да избелите зъбите си", казва Куратола. „Богатите минерали в един банан се абсорбират във вашия емайл, и също така имат много добри избелващи ефекти”.

След като сте използвали четка за зъби и конец, той препоръчва да обелите узрял банан и да втриете парче от вътрешната страна на кората върху зъбите си в продължение на 2 минути. „След това изплакнете с вода и повторете отново преди лягане”

4. Изплакване с ябълков оцет

Куратола казва, че разреден ябълков оцет помага на всяка паста за зъби, като увеличава нейната избелваща функция. Той препоръчва разреждане в съотношение 3 части вода към 1 част ябълков оцет. След това го смесете изцяло с пастата за зъби и го използвайте както обикновено.

5. Паста от въглен

Активния въглен е един от най-новите начини за избелване, тъй като премахва токсините. Това се оказа, че е най-доброто решение за избелване на зъбите в домашни условия, казва Джоузеф Банкер, зъболекар в  „Creative Dental Care” в Ню Джърси.

„Смесете въглен с малко количество вода и внимателно го приложете върху зъбите”, казва той. „Оставете активния въглен за 2 минути и след това изплакнете с вода, докато го премахнете”, допълни докторът.