От време на време всяка една връзка изисква макар и малко сътресение. И особено ако сексът се е превърнал в незадължителен съпружески дълг. Как да доставите удоволствие на себе си и на партньора?

1. Размяна на интимни съобщения и фотографии

Пикантното кибер развлечение секстинг – от секс и текстинг – изпращане на съобщения, се появява преди около 10 години и завладява основно тийнейджъри, но днес то се превърна в истинска масова тенденция, която привлича дори хора на средна възраст.

Според проучване, представено на неотдавнашния конгрес на Американската асоциация на психолозите, днес със секстинг се занимават 88% от възрастните американци, като 2/3 от тях са сериозно обвързани.

Въпросът за безопасността на секстинга с непознати и влиянието му върху тийнейджърите остава закономерно открит, но ползата от секс-чатовете за зрелите двойки е очевидна.

Също изследване показва, че партньорите, които го практикуват, си имат повече доверие и са по-удовлетворени от сексуалния си живот.

Съвременните технологии позволяват практикуването на секстинг в най-различни формати от размяна на обикновени автопортрети – селфита до видеочатове.

Все пак, не трябва да се забравя за класическата секс кореспонденция – тя е особено полезна за тези двойки, на които им е неудобно да говорят на интимни теми.

Комфортният релаксиращ режим, който не предполага визуален контакт, позволява на партньорите по-откровено да разкажат за своите желания и повече да разберат за фантазиите един на друг.

2. Дистанционен секс

Благодарение на постиженията на секс индустрията при виртуален секс усещанията могат да са съвсем реални.

Например, последният модел вибромасажор „за двама“ We-Vibe 4 Plus позволява да се управлява удоволствието на единия партньор от другия, който се намира на десетки хиляди километри от него.

Функцията работи чрез специално приложение за смартфон – достъпно за iOS и Android, в него са достъпни различни режими на вибрация, създаване на собствени плейлистове и други опции.

3. Игра на изследователи

Удивително е, но през 21-ви век хората знаят нищожно малко за сексуалността на противоположния пол.

Благодарение на медиите и порно индустрията върхът на мъжката осведоменост за женския оргазъм често е G точката и скуъртинга, познанията на жените за мъжката физиология се оказват много по-оскъдни.

Между впрочем при силния пол само в областта на пениса и зоната на ануса се разполагат повече от 30 ерогенни зони, сред които и легендарната мъжка G точка или, както още я наричат, „точка за милион долара“.

Тяхната правилна стимулация може да приближи или, обратно, да отдалечи еякулацията, да придаде нов нюанс на оргазма, и дори положително да повлияе на мъжкото здраве и на психологическото състояние.

4. „Развинтване“ на фантазията

Да се отдавате на сексуалните фантазии е не само нормално, но и полезно.

Освен това липсата на желание да се помечтае за нещо пикантно може да е признак на проблеми с нормалната нужна от секс, която възниква от секс, със стрес и други негативни състояния.

За съжаление, днешният ритъм на живот изобщо не предразполага към фантазии.

5. Трениране с удоволствие

Ползата от тренировките на мускулите на тазовото дъно е известна от незапомнени времена. Интимният фитнес помага за подготвяне за раждане и възстановяване след раждане на детето, предотвратява неприятните, обусловени от напредването на възрастта, изменения и удължава сексуалната младост.