Закуската е най-подходящото време от деня да се заредите с витамини и полезни вещества, чрез консумация на зелен шейк. Той ще ви помогне да подобрите здравето си или да отслабнете.

Зеленият шейк помага при борбата с умората

Много хора страдат от сутрешна умора. След упражнения изпийте чаша зелен шейк, който ще ви помогне при борбата с умората, освен това ще подобри настроението ви и ще понижи сутрешната тревожност. Недохранването е една от основните причини за сутрешна умора, ако консумирате зелен шейк, който е богат на важни хранителни вещества, ще предотвратите неприятните симптоми свързани.

Зеленият шейк подхранва организма

Зелени шейкове са богати на витамини и минерали. Трябва да се информирате за подходящите плодове и зеленчуци, които да добавите към сутрешния шейк, който ще ви поддържа енергични през целия ден. За да извлечете максимални ползи добавете спанак, ябълки, круши и зеле, по този начин ще увеличете приема на калий, селен, витамин A и витамин C.

Зеленият шейк е отлична нискокалорична закуска

Пропускането на закуската може да ви помогне да спестите малко калории, но няма да ви помогне да отслабнете. Нещо повече, ще навреди на цялостното ви здраве. Зеленият шейк е чудесен избор за нискокалорична закуска, който помага да се ускори метаболизма, да се повиши енергията и да се засити чувството на глад, като същевременно подобрява здравето ви и ви поддържа активни и слаби. Внимавайте с добавките, които използвате за любимата си напитка, понеже много плодове имат високо съдържание на захар и калории. Ако пропускате нискокалоричните съставки като маруля, зеле, спанак, портокали и зелени ябълки, а наблягате на големи количества банани, които са богати на захар и имат много калории, може да получите обратен ефект, затова внимателно балансирайте менюто си. Ако искате да добавите кисело мляко изберете обезмаслени или нискомаслени алтернативи.

Зеленият шейк играе роля на антиоксидант

Зелени шейкове са мощни антиракови и противовъзпалителни антиоксиданти. Те помагат за предотвратяване на преждевременното стареене, за подобряване на здравето на очите и стимулират притока на енергия в тялото. Ако се събудите и се чувствате уморени или изтощени, вместо чаша кафе, изпийте чаша зелен шейк, за да възстановите естествения прилив на енергия. Ако обичате нетрадиционните вкусове, добавете чушки, моркови или домати във вашата рецепта за здравословен шейк.

Зеленият шейк подобрява състоянието на кожата

Независимо дали страдате от кожни проблеми, като акне или просто искате да подобрите тена си, консумирайте ежедневно зелен шейк, като добавяте любимите си съставки. По този начин ще си осигурите сияйна и здрава кожа. Не очаквайте незабавни резултати, особено се храните с нездравословни храни. Добавите една червена чушка към сутрешния шейк, понеже тя ще подобри състоянието на кожата, а и вкуса на шейка.

Има много причини, според които зеленият шейк е идеална закуска, а понякога и вечеря. Зелените шейкове са здравословни, хранителни и много вкусни. Въпреки че може да консумирате зеленият шейк по всяко време, специалистите съветват да се пие сутрин. Освен, че ще подобрите здравето на кожата, ще поддържате косата си здрава, ще повишите активността си и ще останете слаби и здрави през цялата година.