Когато сте били дете, най-вероятно силно сте искали, когато пораснете да станете космонавт, певец или инженер? Ако е така, реализирала ли се е тази ваша детска мечта?

Отговорът на този въпрос е положителен? Тогава се наслаждавате на живота на своите мечти. Но за всички останали подготвихме 5 признака на това, че погубвате своя живот, но искате да го признаете на себе си.

1. Губите твърде много време за неща, които не сте длъжни да правите

Плейстейшъни, риалити-шоута, сърфиране в Интернет, твърде много ядене, твърде много пиене, като списъкът може да продължи до безкрай.

Сериозно погледнете живота си. Къде пропилявате голяма част от времето си? Това носи ли ви полза? Това води ли до подобряване на качеството на живота ви? Това залага ли основите на вашето светло бъдеще?

Ако не, просто е необходимо да си направите нещо като преоценка на това, с което се занимавате. И да внесете някакви промени.

2. Твърде много се оплаквате

Вероятно познавате хора, които постоянно са притиснати до стената от живота, и постоянно натоварват други с това. Но си помислете, дали и вие не попадате в тази група хора?

Оплаквате се от работата, от началника, от заплатата, от съседите от съпруга? Ако се занимавате с това, то вие не правите нищо друго, освен да разливате отрицателна енергия.

Негативизмът ви няма да промени ситуацията, а напротив – задържа ви в патова ситуация. Така че се налага да промените своето мислене и да започнете да говорите това, което цените в живота си, а не за това какво не ви харесва.

3. Твърде много са негативните разговори със самите вас

Разговорът със самите нас може да изгради или съсипе целия ни живот.

Вероятно сте чували популярната сентенция на Хенри Форд, че както и да мислим във всеки случай ще сме прави за себе си.
Ако говорите на себе си, че не сте достатъчно умни, за да получите премия или да започнете собствен бизнес, тогава сте прави.

Ако пък си казвате, че сте твърде уморени, за да положите усилия за промяна на собствения ви живот, тогава сте прави. Това, което си говорите, всичко се превръща във ваша реалност.

Нима не забелязвате, че качеството на живота ви съответства на вашите мисли.

4. Не се чувствате вдъхновени

Пристрастени ли сте към нещо, или по-скоро – харесва ли ви да правите нещо? Но вероятно познавате много хора, които мислят, че нищо не им харесва. Но това не е възможно.

Във всеки случай всеки човек е длъжен да има нещо, което му харесва. Но той трябва отново да открива себе си.

5. Не планирате бъдещето си

Макар и това да живееш сега и в този момент, понякога си трябва да се погледне напред, за да сте наясно в каква посока се движите.

Ако нямате цел или план, то вие сте като лодка, която безцелно блуждае в океана, с надеждата да бъде добре дошла на някое хубаво място.

Но при вас така няма да се получи. А трябва да следвате стъпка по стъпка плана, за да стигнете до мястото, където желаете. Също както навигаторът трябва да има GPS , за да достигнете крайната точка, така и на вас ви е необходим вътрешен GPS.