В тази статия ще откриете 5-те най-подходящи техники, които ще ви помогнат да се справите с лошите последици от продължителния заседнал начин на живот. Тези упражненията, са подходящи за изпълнение независимо от времето и мястото, на което се намирате. Колкото по-рано започнете да изпълнявате тези техники, толкова по-добре ще се отразят те на здравето ви.

Разтягане на хип флексорите с извъртане настрани

Изправете гърба. Изтеглете десния крак напред, а лявото коляно опрете в пода, така че двете ви колена да образуват прав ъгъл. Разгънете вашата дясна ръка над главата. Поддържайте торса изправен, бедрата и раменете квадратни и постепенно допрете лявото коляно в пода. Направете стъпка с десния си крак и бутнете бедрата си напред и надолу. Когато почувствате напрежение в дълбокия участък на предната част на лявото бедро. Останете в тази позиция 30 секунди. Повторете с другата страна.

Разтягане

Застанете изправени. За това упражнение може да използвате вратата за опора. Свийте дясната ръка на 90 градуса и я поставете срещу касата на вратата. Застанете в шахматна позиция, изнесете десния си крак напред и вляво. Завъртете горната част на тялото на ляво, докато почувствате напрежение в гърдите и рамото. Останете в тази позиция 30 секунди. Повторете упражнението 3 пъти с противоположния крак и ръка.

Разтягане чрез избутване на стената

За да направите това упражнение застанете изправени, като опрете ръце в предната част на стената в шахматна позиция. Поставете десния си крак пред левия и го изнесете в предната част. Поставете ръцете си на стената и се облегнете на нея. Използвайте тежестта на тялото си върху стъпалото, докато почувствате разтягане на прасеца. Задръжте тази поза около 30 секунди от всяка страна, след това повторете в 3 серии. Ако правите това упражнение три пъти на ден ще усетите положителна промяна в тялото си за много кратко време.

Лъжливо извъртане на гръбнака

Легнете по гръб и разпънете ръцете си в две противоположни посоки. Изкривете таза, краката и коленете на една страна. Въпреки че краката са изнесени заедно в една посока се опитайте едновременно да доближите коленете максимално към лявата си страна. Задръжте за 30 секунди и повторете с другата страна.

Разгъване на хип флексорите и задната част на бедрата

Изправете гърба. Изнесете левия си крак напред, а дясното коляно опрете в пода. Двете колена трябва да образуват ъгъл от 90 градуса. Повдигнете дясна ръка над главата. Поддържайте торса изправен, а бедрата и раменете да образуват квадрати. Поставете дясното коляно на пода и направете стъпка с левия си крак напред около 10 сантиметра. Отведете бедрата напред и надолу. Останете в тази позиция 30 секунди, а след това повторете с другата страна.

Приближете се до стената. Лицето ви трябва да е на известно разстояние от нея, за да има място за позицията на коленете. Сложете кърпа и поставете лявото коляно отгоре, а десния си крак на пода пред вас. Плъзнете коляното назад към стената като пръстите трябва да сочат тавана. Поддържане на лявото коляно на пода с помощта на ръцете си. Плъзнете крака нагоре по стената зад вас, докато почувствате напрежение в предната част на лявото бедро. Поставете двете си ръце върху дясното коляно и останете в изправено положение. Останете в тази позиция 30 секунди, а след това повторете с другата страна.