Всички ги познаваме и всички сме се чудили каква е тайната им – как някои хора могат винаги да ухаят добре, приятно, на свежо и на чисто, независимо от обстоятелствата? Ако не сме от тях, със сигурност искаме да бъдем.

Но тайната им, едва ли е само в добре подбрания парфюм. И наистина не е.

Всъщност, хората, които ухаят винаги добре полагат грижи за това нещо и не бива да си мислим, че с едно пръскване на парфюм или дезодорант в минутата преди да излезем е достатъчно, за да бъдем като тях.

Тук трябва да надделеем над мързела си и да започнем ежедневно да правим някои неща, които с течение на времето, ако все още не са ни навици, със сигурност ще ни станат и несъмнено ще ни помогнат да се отървем от неприятната миризма на потта, смесена с поредния парфюм.

1. Те се грижат за кожата си

Хората, които ухаят винаги добре, знаят колко е важна грижата за кожата не само поради контролирането на миризмата, но и принципно. Хидратирането и поддържането на кожата влажна е жизненоважно за физическото ни здраве.

Освен това, парфюмите, които използваме се задържат по-дълго време на кожа, която е важна, отколкото на кожа, която е суха.

2. Те ароматизират чаршафите си

Ароматизирането на чаршафите е всъщност рядко срещано, но доста полезно, ако искате да задържите аромата върху кожата си за по-дълго време. Използвайте лек и приятен аромат, който да остане по вас на следващата сутрин – не се задушавайте с нещо тежко и неприятно, което ще ви пречи да спите спокойно.

3. Те знаят, че това, с което се хранят, оказва влияние върху миризмата на кожата

Това не е много известен факт, но от изключителна важност. Пикантната храна, пълна с какви ли не подправки, лук, чесън и т.н. със сигурност може да е доста вкусна, особено за любители, но не е най-добрия избор за перфектен аромат.

Това, с което се храним може да се покаже чрез порите ни до 48 часа след поглъщане на ястието. С алкохола също трябва да се внимава – добре е да го заменим със зелен сок.

Те винаги са подготвени

Дъвката за спешни случаи в чантата никога не е излишна, както и сухият шампоан за коса, който може да ви спаси по време на пътуване или ако просто не сте имали време да си измиете косата тази сутрин.

Те не пръскат всичко, което им е под ръка

Много хора правят грешката в опитите си да прикрият неприятната миризма, която излъчват, да се напръскат не с един, а с три различни аромата, което никога не води до добър краен резултат. Напротив, води до наслагване на ароматите и неспособност да се различат те, един от друг.

Те не се ограничават до себе си

Хората, които ухаят винаги добре не се ограничават само до това да се пръснат два-три пъти и да излязат.

Те се стараят всичко около тях да мирише добре – канапето им, банята, дрехите и т.н. За тази цел се използват различни ароматизатори, ароматни свещи и подобни продукти, които да придадат желания аромат на съответните неща.