Когато сте потънала в страстта, надали се замисляте върху това колко мистериозен и прекрасен може да бъде оргазмът ви. Но когато ви остане малко повече време, може и да ви е интересно да научите, че има някои доста невероятни неща, които се случват, докато вие сте „заета“. Знаехте ли, че ако имате красив партньор, то това може да доведе до по-силен финал?

Ето и някои други невероятни факти за оргазма

Постоянните връзки превъзхождат тези за една нощ – по-вероятно е да достигнете оргазъм, ако правите секс с някой специален, отколкото просто с човек от неангажиращ флирт. Новите връзки могат да бъдат запленяващи, но те невинаги завършват с възбуда и оргазъм. Когато не познавате някого толкова добре, тогава вероятността да бъдете притеснен е доста по-голяма. С дългогодишен партньор е по-лесно да се отпуснете и да бъдете откровени и открити относно това, което желаете.

Медитацията може да помогне – жени, които изпълняват 22 йога пози няколко пъти седмично в продължение на 12 седмици съобщават, че имат по-силно желание, повишена възбуда и по-добър оргазъм. Навежданията и разпъванията заздравяват мускулите на таза и абдоминалната област, което може да подобри оргазма ви. Йогата също така може да спомогне за намаляване на депресията и тревожността.

Няма G точка – проучване от 2014 година доказва това, което експертите сексолози твърдят от години: за повечето жени епицентърът на оргазма е клиторът, а не вагината или прословутата G точка, за която толкова много се говори. Оргазмът причинява ритмични контракции в областта на вагината и ануса, така че може да бъде почувстван сякаш става навсякъде. За да засилите усещането и насладата, не започвайте със силен натиск върху клитора. Използвайте лубрикант, за да разберете коя част от него е най-чувствителна и след това леко засилвайте допира с нарастването на удоволствието.

Малко шум помага – повечето жени не крещят спонтанно по време на оргазъм. По-скоро те са по-склонни да издават звук когато техният партньор получава оргазъм, най-вероятно за да увеличат удоволствието му. Ако сте от „тихия“ тип, може да помислите върху това: звуците в спалнята помагат на мъжете и жените да бъдат по-възбудени. Това, разбира се, не значи, че трябва да имитирате порно звезди. Просто дайте гласност на това, което чувствате.

Не можете да свършите? Обвинявайте мозъка си – за жените сексът започва в мозъка. Затова негативните мисли по време на секс се асоциират с проблеми при получаването на оргазъм. Много хора признават, че могат да получат по-голяма възбуда в колата, отколкото в собствената си спалня. Това е защото колата няма същите тригери на стрес, асоциирани с нея, както спалнята. Освен това тя притежава и еротична нотка на табу. Затова специалистите съветват да превърнете будоара си за място, посветено само на съня и секса.

Това как изглежда той, може да окаже влияние на вас – изследване посочва, че жените са по-склонни да получават оргазъм едновременно с мъжа и да получават повече оргазми, ако считат партньора си за секси или мускулест. Разбира се, няма ясна връзка между двете, но в това може да има някои еволюционни фактори. Хетеросексуалните жени може подсъзнателно да търсят здрав и мускулест партньор, от когото да заченат дете. Но идеята за това, че едновременния оргазъм е по-важен от индивидуалния е просто културен мит.