Планирането на почивка и покупката на нов бански мислено ви подготвя за отпуска, но не забравяйте да подготвите за лятото и кожата си. Само няколко стъпки и ще се сдобиете с великолепно гладка кожа, която няма да е срам да показвате на плажа.

1. Да направим кожата сияеща

Ексфолиацията трябва да бъде част от грижата за кожата независимо от времето от годината.

Докато кожата не страда от прекомерна чувствителност, ексфолиацията ще ви помогне да ѝ придадете гладкост и привлекателен и сияещ вид.
Но всичко трябва да правилно.

Целта на ексфолирането – това е премахване на горния мъртъв слой, който вече е готов за премахване, важно е да не се увредят долните слоеве.

Разнообразието от скрабове ще ви помогне да се отървете от неравностите по кожата. Въртенето на четката по метода на физическо въздействие премахва мъртвите кожни клетки.

Ексфолиращите гъби, комплектите за микродермабразио, скрабовете с гранулирани съставки работят на същия принцип. За грижа за тялото обърнете внимание на скрабовете, които съдържат гранули, разтварящи се продължително време, например, захар. Това не води до раздразнение на кожата.

Средствата, които по химически път излющват кожата, съдържат такива съставки като гликолова, салицилова, пилихидрокси киселина. Те премахват горния слой на мъртвите клетки и им позволяват да растат отново.

2. Да се отървем от окосмяването без раздразнение

Ако прогнозата за времето ви обещава слънчеви дни на брега на близката река или плувен басейн, положете всички усилия, за да се отървете от нежеланото окосмяване.

Помнете, че след като сте премахнали восъчната линия, е важно да се погрижите за кожата, която сте раздразнили.

Позволете кожата ви да се възстанови известно време след всякакъв вид депилация. Препоръчително е 48 часа след каквото и да е отстраняване на окосмяването не трябва да се излагате на никакво слънчево или топлинно въздействие.

Фоликулите са особено предразположени към раздразнение, а кожата може да стане по-чувствителна, поради действието на топлина или триене на лазер, восък или бръснене.

3. Употреба на слънцезащитни продукти

Всички ваши усилия по грижа за кожата ще бъдат напразни, ако не се погрижите за нейната защита от увреждащите слънчеви лъчи, които са особено силни през летния сезон.

Изненадващо е, но можете да се защитите от тяхното въздействие, като хапвате повече домати.

4. Борба с пъпките

Съвсем не е добре човек да има пъпки по тялото, и още повече на лицето, особено в жегата, когато изобщо не е добре човек да се крие под дрехите.

Методът на лечение на пъпките по гърба, гърдите и другите части на тялото, е същият както и при лечение на акне на лицето – редовното почистване…

5. Маскиране на целулита

Добра новина – някои козметични продукти могат да ви отърват от нежеланите вдлъбнатини и неравности по кожата при целулит.

Лоша новина – това няма да ви отърве от целулита завинаги. Стягащият и тонизиращият ефект са много краткотрайни.

Въпреки това антицелулитните средства следва да се използват, за да стане кожата по-привлекателна и повдигната на плажа и особено на вечерните партита.

6. Погрижете за стъпалата

Можете да започнете с грижата за педикюра. След това със специална пила или пемза премахнете горния слой на кожата, като най-добре е посоката на движение да е отгоре надолу.