Всяка усмивка е уникална. Но има начини тя да изглежда още по-привлекателна и неотразима.

Зъболекарят от Минесота - Стиви Горман, споделя съвети и седем малко известни факта, които правят нашата усмивка привлекателна.

Нужни са няколко компонента - освен прави, бели и симетрично разположени зъби, трябва да имаме добре поддържани венци и устни.

Не само зъбите са важни за красивата усмивка

Белите зъби и симетрията им винаги предизвикват възхищение, но за красива усмивка са нужни няколко компонента, в това число устните и венците. Здравите устни и венци (светлорозови на цвят), са от голяма важност, според д-р Горман.

Уверете се, че се грижите добре за хигиената им. За устните е достатъчно да подчертаете цвета им с подходящ гланц или червило.

Зъбите и ноктите имат нещо общо

Според д-р Горман, зъбите и венците са в същото взаимодействие, както ноктите и пръстите. Ако се отстранява кутикулата на ноктите, за да се поддържат, то по същия начин трябва да се грижим за зъбите и венците си.

Венците не трябва да кървят

Консултирайте се със зъболекар, ако при миенето на зъбите се появи кървене на венците. Кървенето на венците, често се пренебрегва. Според много хора то минава от само себе си, но според д-р Горман, изисква спешна консултация със специалист.

Внимателно почистете зоната около венците, няколко пъти на ден. Поддържайте зъбите си възможно най-чисти. След няколко дена тъканта ще заздравее, но ако кървенето продължи, задължително посетете зъболекарския кабинет, за да се уверите, че нямате по-сериозен проблем, например парадонтоза.

Нужни са само няколко минути, за да се покрият зъбите ви с бактерии след почистването им
Въпреки, че след измиването на зъбите си, в продължение на няколко часа усещате свежест, за да се покрият с бактерии отново зъбите ви, според д-р Горман са нужни няколко часа.

Избелването на зъбите е ограничено

Те имат определен лимит на степента на избелване, трябва да се вземе под внимание състоянието им в по-ранен етап.

Погрешно е мнението, че зъбите трябва да са гладки

Структурата на зъбите е неравна, често има вдлъбнатини по повърхността и това е напълно нормално. „Ако искате да притежавате красива усмивка и да подобрите състоянието на зъбите си, не търсете зъболекар, който ще направи зъбите ви като полиран порцелан“, съветва д-р Горман.

Потърсете специалист, който ще се съобрази с естествената текстура на зъбите ви и така ще се сдобиете с мечтана усмивка, а не подобна на кутия с бонбони тик-так.

Използвайте добавки за вашата красива и здрава усмивка

Подобно на добавките с витамини за здравина и блясък на косата, съществуват добавки, които са създадени специално за да подобрят състоянието на зъбите. Тези добавки може да се открият във всяка аптека.

Те са богати на антиоксиданти, които подсилват имунната система. Консумирайте плодове и зеленчуци, които са добър източник на витамини и ще си осигурите ослепителна усмивка.