Искате ли да вкарате малко динамика в спалнята? Опитайте една от тези 7 храни, които могат да подпалят двигателя на вашето либидо. Воденето на качествен и здравословен сексуален живот играе важна роля в усещането за благоденствие.

Винаги се е считало, че либидото на мъжете е много високо, но проблемите с пониженото желание за секс при силния пол са много по-често срещани, отколкото може да ви се вярва. Има много неща, които могат да накарат мъжа да загуби желание за секс.

Умора, стрес, депресия, някои медикаменти, алкохол, наркотици и нисък тестостерон са само малка част от тях. Появата на бебе в семейството също може да се отрази пагубно, главно заради липсата на сън.

Най-вероятно обаче, не сте се замисляли, че това което ядете има огромно влияние върху сексуалното желание. Ето 7 храни, които ще ви помогнат да се порадвате на по-добър сексуален живот:

1. Тиквени и слънчогледови семки

Яденето на малките хранителни семена на слънчогледа увеличава нивото на цинк в организма. Цинкът е един от най-важните минерали необходими за подобряване здравето и количеството на спермата и увеличаващи нивото на тестостерона.

Семената също съдържат здравословни мазнини, които са жизнено важни за сексуалното здраве. Добавяйте ги щедро към зърнени закуски, салати и други.

2. Перуанска мака

Тази перуанска супер храна е наричана естествена виагра, тъй като е добре позната със своя ефект на афродизиак, засилвайки желанието за секс и подобрявайки сексуалното представяне.

Мака е богата на витамин В, което засилва енергията и намалява стреса. Може да се добави към различни шейкове, супи и зърнени закуски.

3. Месо

Телешко и свинско месо съдържат високи нива на ел-карнитин, важна аминокиселина която засилва либидото, подобрява сексуалната функция и повишава нивата на тестостерон при по-възрастни мъже.

Ел-карнитин също помага да се повиши нивото на енергия с увеличаване изгарянето на триглицериди и използването им като гориво за тялото.

4. Банани

Бананите са чудесен източник на витамин В, необходим за повишаване енергията и укротяване на стреса. Бананите съдържат триптофан - аминокиселина необходима за производството на серотонин (хормон на щастието).

Бананите са също пълни с калий, свързан с производството на сексуални хормони и подобряващ сърдечното здраве. Часто от тайната на бананите се крие в ензим, наречен бромеланин, който подпомага кръвния поток.

5. Какао

Какаото е добре познат афродизиак, известен със съдържанието на антиоксиданти полезни за сърцето. Разбира се, здраво сърце означава по-голямо желание в спалнята. Какаото понижава холестерола и кръвното налягане.

Когато ядете шоколад, вие всъщност получавате повишено количество ендорфини - същия химикал, който се произвежда, когато сте влюбени. Какаото засилва производството на допамин, който увеличава сексуалното желание. Препоръчва се под формата на висококачествен тъмен шоколад.

6. Сурови ядки

Хапването на сурови ядки може да подобри представянето в спалнята. Лешници, бадеми и други увеличават производството на сексуални хормони и подобряват ерекцията.

Ядките са още чудесен източник на важни мастни киселини, които са много важни за сексуалното здраве при мъжете. Можете да ги добавяте към различни салати, мюсли и други.

7. Целина

Включвайте повече целина в менюто си, ако искате да подобрите сексуалния живот. Яденето на целина увеличава производството на феромона андростерон, който е известен афродизиак и естествено се намира в потта на мъжете.

Целината също съдържа химикали, които заздравяват кръвоносните съдове и увеличават сексуалното желание. Опитайте я под формата на сок или я добавете към салата.