Вазелинът е обикновен, но надежден помощник за здравето и красотата. Това средство е по джоба на всички нас, но неговите свойства са незаменими.

Вазелинът е полезен с това, че не предизвиква алергии, дори в областта около очите, и отлично омекотява кожата.

През зимата тези свойства са незаменими – вие получавате евтино средство за разрешаване на проблемите от изсушаваната от вятъра и студа кожа. Но вазелинът не е толкова прост, а е способен на много.

1. Бързо коригира грима

Когато сте се гримирали и нещо не е станало както трябва и не изглеждате идеално, можете да премахнете излишното с вазелин. Една капка от него на памучен тампон ще ви помогне бързо и лесно да коригирате грима.

2. Защита на кожата от боята за коса и за вежди

Ако боядисвате косата си у дома, то можете и да не обръщате внимание на един съществен детайл. Кожата на главата и на лицето лесно може да се боядиса, както и косата.

Поради тази причина е по-добре да нанесете в краищата, до където расте косата тънък слой вазелин. Когато боята попадне върху защитната граница, не е възможно да проникне в кожата и лесно ще можете да я премахнете с памучен тампон.

3. Защита от студ

Ако не сте си закупили специален крем, който да ви защитава от студа или имате алергия, то ще ви помогне вазелина, който отлично ще предпази кожата на лицето и устните ви от силен вятър и ниски температури.

Напуканите устни повече няма да ви безпокоят през студеното време от годината. И така грижата за кожата през зимата ще стане много по-лесно занимание.

4. Устойчив аромат на любимите парфюми

Ако парфюмите, които използвате не са много устойчиви, а е необходимо да ухате добре цяла вечер. То тогава проблемът е лесно да се разреши.

Преди да се напръскате с парфюм, намажете необходимите участъци с вазелин. Парфюмите няма да проникват в кожата, откъдето да се изпаряват, а ароматът ще се задържа много по-дълго време.

5. Вазелин – основата на ексфолиант

Скрабът на основата на вазелин е подходящ и за тялото и за лицето. Това средство няма да дразни кожата и основен това ще излекува напуканата и наранената кожа. Използването на скрабове на основата на вазелин може 2-3 пъти седмично.

6. Слагане на обеци без проблем

Ако от дълго време не сте носили обеци, то отново да ги сложете в дупката за тях в меката част на ухото ще бъде почти невъзможно.

С тази задача може да се справи вазелинът. Малко вазелин нанесете в меката част на ухото, и опитайте да сложите обеците отново

7. Омекотяване на лактите и коленете

Кожата на лактите и коленете често загрубява, защото се подлага на натоварване. Изсушената кожа на лактите може бързо да се възстанови с вазелинови маски.

През нощта нанесете дебел слой вазелин на лактите и коленете и залепете отгоре парче хранително фолио и салфетка, като разбира се, салфетката се слага отдолу.

На сутринта свалете маската и изтрийте добре вазелина. Ще ви е достатъчна седмица да възвърнете предишния вид на дори много сухи лакти.

Роклята с голи рамене повече няма да представлява абсолютно никакъв проблем за вас. И ще можете да си сложите такава още на Нова година.