Медикаменти, масаж на простатата и радикални промени в начина на живот - всичко това са препоръки от лекарите за лечение на простатит.
И веднага след като мъжете се отърват от мъчителната болка и сексуалното им желание се възвърне, те са готови да забравят за миналото на болестта и да се потопят в живота, който отново започва да блещука с ярки цветове.

Какво трябва да знаете за рехабилитацията след простатит?

1. Спортът помага

Дори и след като пациентът е подложен на целия курс на лечение, той не трябва да забравя грижите за здравето си, които са необходими за неговото възстановяване.

Често на хората, които са имали хроничен простатит, лекарите препоръчват курс на рехабилитация. В идеалния случай е това да става в медицинско заведение или в санаториум.

В зависимост от вида на здравния център, пациентите могат да бъдат подложени на набор от ефективни лечения. На първо място - това са тренировки във фитнес залата, водна аеробика или лечебна физкултура.

Благодарение на спорта се учестява съкращението на мускулите в таза, което влияе благотворно върху зоната на простатната жлеза.

2. Калолечение

Макар много мъже да са уверени, че калолечението подхожда повече на жените, мечтаещи да се подмладят, тази процедура действа ефективно и на хроничния простатит.

Тя се провежда така: мъжете поставят в ануса си тампон, напоен с лечебна кал с определена температура, който трябва да се задържи в ректума за половин час в продължение на 10-12 дни.

Това не е най-приятният метод, но той не само че разсейва остатъчните възпалени участъци, но и повишава защитните сили на организма.

3. Парафинотерапия

Парафинотерапията е доста по-приятен, но не по-малко полезен вид лечение. Парафиновите лапи, нагрети до температура 38-40 градуса, се поставят в областта на перинеума в течение 10-12 дни. Тази процедура също така може да намали остатъчното възпаление и да укрепи мъжкото здраве.

4. Терапия с озокерит

При хроничен простатит на пациентите често се препоръчва и терапия с лечебния камък озокерит. Той се подгрява и се поставя върху проблемните зони. Камъкът има високи противовъзпалителни свойства.

5. Водни процедури

За мъжете с хроничен простатит се препоръчват водни процедури. В санаториумите за силния пол се препоръчват хлоридни, натриеви, разонови или йодно-бромни вани.

Те не само отлично възстановяват силите, но и подобряват половата функция.

6. Хипербарна оксигенация

Благодарение на процедурата хипербарна оксигенация, при която се използва въздействието на кислород под високо налягане, срокът за лечение на хроничния простатит значително се намалява, а периодът на ремисия се удължава.

Това се дължи на повишеното количество кислород в тъканите, които страдат от хипоксия.

7. Лазерна стимулация

Ефектът на всички изброени терапии се повишава няколко пъти, благодарение на физиотерапевтични процедури, а именно лазерно лечение с помощта на нискоинтензивна лазерна стимулация. Не трябва да се игнорира и електрофорезата, електростимулацията и магнитотерапията, които се предлагат в повечето здравни заведения.

Най-главното в санаториално-курортното лечение е строго да се следват предписанията на лекаря, както и да не се забравя приема на препарати за възстановаване на мъжкото здраве.

За основно лекарство по време на рехабилитацията се смята "Простатилен", който показва висока ефективност в качеството си на профилактично и лечебно средство при хроничен простатит в ремисия.

Благодарение на приема на този препарат, може да се избегне бактериалното обостряне на възпалителния процес, който често се появява при пациенти в период на възстановяване.

Супозиториите "Простатилен" е добре да се поставят в продължение на десет дни по една свещичка на вечер, още повече, че те не представляват никакво неудобство като процедура.

Доказано е, че препаратът възстановява и репродуктивната функция, която, по правило, се намалява по време на болестта.

И, разбира се, разхождайте се повече на чист въздух. С помощта на всички тези методи ще станете отново жизнен, здрав и енергичен човек.