Всички знаем, че миризмите могат да предизвикат някакви спомени. Спомените от детството ви и хората, които обичате, могат веднага да ви накарат да се почувствате по-добре. Използването на ароматите в живота ни е изключително подценено. Можете да ги използвате, като направите така, че в дома ви да мирише добре и в същото време да повишите настроението си. Различните миризми носят различни настроения, затова ви предлагаме няколко, които да опитате, и да разберете кои са подходящи за вас.

Кафе

Ароматът на кафето може да ви накара да се почувствате защитени и на уютно независимо в какво настроение сте. Ако не пиете кафе, можете да се наслаждавате на неговия аромат. Миризмата на кафени зърна ви помага да се събудите и да се борите със стреса и безпокойството.

Лавандула

Разбира се всеки познава лавандулата и нейния мек приятен аромат. Използваме го в свещи и есенции. Лавандулата ни помага да се успокоим и да подобрим настроението си. Освен това французите я използват като подправка при приготвяне на супи, пиле и дори зеленчуци.

Шоколад

Шоколадът е широко известен с фантастичните си свойства. Дори и само миризмата му може да ви бъде от голяма полза. Той е може би най-добрият афродизиак в света. Той ще ви ободри и за нула време ще ви накара да се почувствате по-енергични. А като допълнителен бонус ароматът му няма да доведе до повече килограми.

Ванилия

Ванилията е средство, което се използва в борбата с депресията от много години. Ароматът на ванилия в къщата ви може също да подобри настроението ви. Благодарение на меката и сладката си миризма, тя също е добър афродизиак. А ако не сте в добро настроение, си вземете вана и запалете няколко ароматни свещи с аромат на ванилия – ще се почувствате много по-добре.

Роза

Розовото етерично масло е едно от най-популярните етерични масла днес. Ароматът на роза извиква спомени на прекрасни градини и млада любов. Листенцата от рози имат мек и лек аромат, който не можете да пренебрегнете. Конфитюр или чай от розови листа е добър начин да подобрите настроението си и със сигурност ще задоволи желанието ви за сладко изкушение.

Кокос

Друг аромат, който ще ви помогне да повдигнете настроението си бързо, е този на кокоса. Независимо дали го хапвате или просто го подушите, неговата миризма повдига нивата ви на допамин и серотонин, карайки ви да се чувствате по-добре. Кокосът също така е афродизиак, който се използва в различни козметични продукти. Ароматът на кокос ви напомня за тропичски рай, където сте заобиколени от палмови дървета, красиви плажове и тюркоазно синя вода.

Мента

Много от нас обичат аромата на мента, а тя е известна по света и с лечебните си свойства. Ментата намалява стреса и може да ви накара да се почувствате по-щастливи само за няколко секунди.

Розмарин

Използваме розмарина в яхнии, супи и други различни ястия, без да осъзнаваме, че неговият аромат е добър начин да подобрим настроението си. Той помага да успокоите цялото си тяло, а също повишава ендорфините в мозъка. Пресен или сушен, розмаринът е нещо, което задължително трябва да присъства във вашата кухня.

Някои от тези аромати могат да направят чудеса с тялото ви и цялостното ви състояние. Те имат силата да лекуват, да подобряват настроението, а също да върнат спомените от детството или друг приятен момент.