Вие можете да си мислите, че съществува идеалният мъж или пък несъзнателно се опитвате да намерите прекрасния принц, но рядко това ваше начинание рядко завършва успешно.

На пътя ви могат да се появят множество препятствия – от нереални очаквания до пропуснати възможности.

Ето няколко причини защо си струва да спрете да търсите идеалния и да преразгледате своето отношение към мъжете.

Вярвате в принца на белия кон или не, ето как можете сами да разрушите сами отношенията в търсене на човек, който не съществува.

1. Очакванията може да са завишени

Дори и ако ви е провървяло да се отървете от детската представа за „Живели дълго и щастливо“, то романтичните комедии биха могли да формират у вас много високи очаквания, що се отнася до мъжете, които бихте желали да прекарате остатъка от живота си.

Ако едно момче не ви устройва, то това може да е признак за надценени изисквания.

2. Не сте готови за това, което желаете

Една от най-очевидните причини, поради които още търсите идеалния, може да се състоят в това, че вие желаете съвсем не това, което действително ви е необходимо.

Дори най-щастливите отношения изискват компромиси, а вие може и да не сте готови да приемете това, че мъж, който да чете вашите мисли просто не съществува.

3. Твърде много се стараете

Ако сте съсредоточени само върху любовния живот, е възможно да разрушите връзката си с идеалния мъж, дори ако го срещнете.

Не се бойте да останете известно време сама и да поработите над други житейски сфери. Ако твърде много желаете да бъдете с мъж, то е много вероятно да го изплашите.

4. Очаквате да ви направи щастлива

Детските филми на Дисни и романтичните комедии са формирали у вас усещане, че веднага щом срещнете нужния човек и веднага всичко от само себе си ще се подреди.

Това е повече от наивно. Ако очаквате рицаря в лъскавите доспехи, който ще ви спаси и ще реши всички ви проблеми, то вие явно не сте готови за трайна връзка. И това е още една причина да престанете да търсите идеалния.

5. Игнорирате близките хора

Приятелите и семейството даряват много емоции, но когато сте съсредоточени върху търсенето на идеалния партньор, то просто не можете да го получите.

Щастливите хора са привързани към близките, затова вместо да губите времето си в депресия, заради липсата на идеалния партньор, по-добре се срещайте с най-близките си хора, колкото е възможно по-често.

6. Не можете да насочите усилията си към нещо по-полезно

Най-основната причина за прекратяване търсенето на идеалния е, че не отделяте достатъчно време на кариерата и на образованието, тъй като напълно сте се концентрирали върху личния живот.

Поработете над себе си, научете нещо ново, и вие ще можете да предложите на партньора, когато го срещнете.

7. Възможно е да намерите любовта неочаквано

Ако смятате, че знаете всичко за вашия идеален, по-скоро ви очаква разочарование. Срещите с хора, които не се свенят да излизат извън рамките на обичайното, могат да донесат нов опит. Идеалният може да не бъде такъв, какъвто ви се иска.

8. Загубвате посока

Една от най-сериозните грешки при търсене на идеалния може да стане очакването, че той ще покрие вашите представи и никога няма да ви разочарова. Дори и да вярвате на половинката си, то трябва да разберете, че всяка връзка изисква усилия.