Ако трябва да сме искрени мъжете прекарват във фитнес залата по 20 часа седмично не само защото са загрижени за здравето си и обичат да се гледат в огледалото.

Мотивират ги жените. Какви мускули да развиват мъжете, за да не бягат жените от тях?

1. Коремна преса

Шест плочки – това е основата на основите. Ако мъжът ги направи, може да смята, че е свършил половината работа. Без тях няма как да си мине, на коя жена би бил нужен мъж с огромни бицепси и изпъкнал корем?

Добре е работата по релефа да се започне още от сега, и на коремната преса може да зависи и мистър Олимпия.

2. Бицепс

Списание Космополитан направило запитване и установило, че около 20% просто полудяват по големи бицепси, а и останалите 80% най-вероятно също не са различни.

В края на краищата всяка жена желае да я носят на ръце и нейният мъж силно да я прегръща с мощните си обятия. И е по-добре да се развие такива баници, отколкото мъжът да се опитва да си обясни, че обемът на мускулите невинаги означава сила.

3. Гръб

Широкият гръб е гаранция за V-образен торс, а това е най-тиражираният символ на мъжественост.

Някога жените са ценили в мъжете първо способността им да си набавят храна и да ги защитават от диви зверове, разказва Пега Рен, сексолог от Университета на Британска Колумбия.

Естествено за продължение на рода древните жени са се стараели да избират най-мъжествените кандидати. От тогава нещата не са се променили толкова много.

4. Гърди

Жените ценят мъжките гърди не по-малко от мъжете – женските, отбелязва Емили Даберли, сексолог от Великобритания. Докосването на мускулести мъжки гърди е също и като палпация на женски млечни жлези. Много възбужда.

5. Бедра

Няма нищо по-забавно от мускулест торс и слаби крака – и обратното. Въпреки това ако жената харесва позата ездачка, мускулестите бедра и дупе на мъжа ще ѝ помогнат по-бързо да стигне до оргазъм.

И с мускулести крака мъжът ще може да се движи в такт по-дълго и по-добре.

6. Рамене

Мускулите на раменете са мускулите на любовника и на воина. Мускулестите рамене на подсъзнателно ниво дават на жената да разбере, че първо мъжът няма да я изпусне в леглото, и да се нарани, докато сменят позите и второ – може да вдигне копие и да я защити от всякакъв враг – вероятно тигър.

7. Прасци

В идеалния случай мъжът трябва да изглежда така, че сякаш може да клекне със 100 килограма и веднага след това да избяга 100 метра за 10 секунди. Жените искат от мъжа да излиза усещане за сила, но също така им харесват и стегнатите момчета.

8. Дупе

Мъжете обичат да се заглеждат след жените, но и те правят същото, макар и по-малко да го афишират. И никакви хубави дънки няма да направят мъжа сексапилен, ако не се грижи за дупето във фитнес залата.

9. Предмишници

За разлика от бицепсите или бедрата винаги се виждат – именно те придават на мъжа вид на супергерой, способен и от крадец да ви предпази, и дома ви да построи, и в леглото да не ви остави да скучаете. Ако мъжът работи над предмишниците със сигурност ще има успех сред жените и то гарантирано.