Очите, също като краката, ръцете или лицето, показват как нашите органи функционират.

Те са свързани с черния дроб и други части на тялото.

Как да анализираме някои признаци на очите, на кожата под тях, на миглите?, и линиите.

Когато очите са загубили своя натурален блясък

Това е отражение на претоварени черен дроб и бъбреци, когато кръвта не тече правилно. Има твърде много токсични вещества, които пречат на циркулацията и оксигенацията, защото хранителните вещества не могат да достигнат до клетките лесно.

Също така, кръвта, която трябва да достигне горната част на главата, се нуждае от повече енергия, за да се бори срещу гравитацията, така че очите са първите, които страдат от този фактор.

Жълт цвят на кожата под очите

Когато кожата под очите е жълта, в по-тъмен цвят или дори черен, това показва, че бъбреците, пикочният мехур и половите органи са повредени, в резултат на проблеми с храносмилателната система.

Бледа или сива кожа под очите

Блед или сивкав цвят на кожата под очите също показва проблеми в бъбреците или в белия дроб. В този случай, някои от тези органи не функционират правилно, поради неправилен лимфен дренаж. В други случаи може да се касае за проблем с хормоналната система.

Подуване и торбички под очите

При много хора се получават отоци под очите. Това означава, че храносмилателната система и отделителните органи са задръстени. Тялото не е в състояние правилно да се изчиства от токсичните вещества. Понякога тези торбички се появяват след събуждане или след като сте вечеряли късно, и ще изчезнат след няколко часа.

Когато тези торбички станат хронични и вместо с вода, те са пълни с мазнини, това е вече по-тежко състояние и би било разумно да се провери дали са възпалени някои органи или се е развила киста.

Бели петна около зеницата

Когато такива петна покриват зеницата (черният кръг в средата на ириса), може да се касае за слуз или други частици, които не са били правилно усвоени или разтворени.

Този знак е много важен, защото това може да ни помогне да предотвратим развитието на катаракта в бъдеще, тъй като тя показва лошо функциониращ черен дроб и храносмилателна система. Същите тези петна могат да се наблюдават при някои животни.

Зачервена склера

Склерата е бялата част на очите и често, когато много хора забелязват, че някои от капилярите са зачервени, това означава, че има проблеми с кръвообращението. Тези признаци могат да се появяват и изчезват бързо, или да продължат по-дълго време.

Жълтите петна по склерата

Жълтите петна по бялото на очите ни са често срещани. Както казахме, жълтото оцветяване показва увреждания при черния дроб и пикочния мехур, което води до натрупване на камъни в бъбреците.

Разширени зеници

Зениците променят размера си в зависимост от количеството светлина на мястото, където се намираме, но когато забележим, че те са по-големи от нормалното, то това може да се дължи на състояние на стрес или наличието на чревни паразити.

Симптоми за наличие на паразити са още парене или изтръпване на върха на носа ни, ако имаме чревни или храносмилателни проблеми или променен апетит.

Бръчки

Бръчки се появяват на външните ъгли на очите. Те показват, че черният дроб е отслабен, така че трябва да се грижим за този орган от ранна възраст.