Бъбреците са своеобразен филтър на тялото ни. Те са онази част от тялото, която ще ти даде възможността да се пречистваш – чистата кръв, така и изхождането дължат своето съществуване изцяло на бъбреците, така че бъди сигурен, че този орган ти трябва здрав и изпълнен с желание за работа.

Ето защо е много важно бъбреците да получават нужната грижа, за да изпълняват задълженията си и да се справят с неприятелите на тялото ти. Въпреки това, че подобни факти са известни на масовия човек, бъбреците продължават да бъдат някак си забравени в цялата динамика и старание човек да опази всичко останало от външните вредни влияния.

Превенцията е в основата на всичко

Повечко движение, повечко вода, повечко полезна и изчистена храна. Под „изчистена“ имаме предвид да се храниш с почти непреработени неща като бели (по възможност печени) меса, плодове, зеленчуци, без мазнини, без пържено, печеното също поставяй под контрол и т.н.

Може да ти звучи отвратително, стегнато, скучно и еднообразно, но това е единственият вариант качествено да запазиш бъбреците си максимално дълго да очакваш вярна служба от тяхна страна.

Защо не ограничите месото от диетата си… замалко

Силата на диетата без месо е подценена много сериозно. Замислял ли си се, че месото (колкото и добре да е приготвено то) в крайна сметка е плът, която ферментира в червата ти.

Това носи допълнителни трудности и главоболия на организма, за да ги разгради и съответно да извлече максимално много енергия от тях в последствие. Ето защо, ако ограничиш месото по някакъв начин, ти ще можеш да улесниш тялото си максимално.

За някакъв период от време е напълно нормално да го правиш и това не те превръща автоматично във веган/вегетарианец или пък друго изкривено във времето понятие. Приеми, че просто те е грижа за тялото ти и превантивно се намесваш в работата и на бъбреците ти с цел максимално улеснение.

Вода. Вода. И пак вода

Не забравяй водата… за нищо на света не го прави, защото това със сигурност ще даде траен отпечатък върху качеството работата на бъбреците. Ето защо литрите е добре да бъдат под явен контрол. Между 2-3 л. вода е нелошо начало, а след това можеш да вдигнеш до 3.5 л.

Не прекалявай, обаче, защото това означава, че водата от помощник ще се превърне в тотална пречка за качествен живот и множество проблеми ще настъпят в ежедневието ти.

Разбира се, можеш да приемаш и хранителни добавки, които със своите активни съставки да могат да ти дадат незабавен положителен ефект.